Belalı kum hakkında yardım.
Arkadaşlar cikletlerim bayram etsinler diye, QUARTZ KUM 0,5 mm 10 Kgr. kadar aldım. Daha sonra defalarca yıkamama rağmen bu kumdaki tozmudur nedir bilemiyorum bi türlü çıkımıyor. Suyum sürekli bulanık kalıyor. Sanki çamurdan çıkmış bu kum, yıkandıkca suyum kirleniyor . Akvaryuma koyamadım tabi. Ne yapacağımıda bilemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mehmet Bey
Aynı kumdan bende almıştım. Aynen sizinki gibi defalarca yıkamama rağmen her yıkanışta bulanıklık devam ediyordu. Kumu 3-4 kat bayan çorabının içine doldurup yaklaşık 1 saat suyun altında tuttum daha sonra kurumaya bıraktım. Kumu kuru bir şekilde akvaryuma koydum. Suyu yavaş yavaş ekledim. Ortaya çıkan çok hafif bulanıklık 5-6 saat içinde kayboldu. Şu anda çok berrak bir suyum var.
Saygılarımla
Benimde ilk aldığımda o şekildeydi.10-15 kere yıkamama rağmen her yıkayışımda pislik çıktı.Akvaryuma koyduğumda akvaryumu sis kapladı.1-2 gün iç motoru çalıştırdım.Ve su berraklaştı.
Tek yapmanız gereken ince telli bir elekte bol su ile yıkamak çok fazla zaman ve su kaybı olacaktır.Hüseyin'cim senin bir dıy projen vardı anlat istersen arkadaşa eger yapabilirse çok iyi olur ve kolaylık saglar.
Arkadaşlar doğru yöntemi söylemişler ben de uzun süre suyun altında tuttum.
Asıl sorun akvaryuma atınca çıkacak kolay kolay batmıyorlar 2-3 hafta kadar su üzeride dolaşan kümelerim olmuştu.
Çok inatçıları da kendim çöpe atmıştım. Ama merak etmeyin zamanla içerlerine su çekip batıyorlar....
Saygılarımla
Arkadaşım o kuvars kum dedikleri şey karıştırarak yıkadıkça iyiceden dağılıp suya salınıyor. O tür kumları pek fazla karıştırmadan yıkarsan suyu bulandırmadığını göreceksin.
Saygılarımla,
Quartz kum suya salınımda yapmaz...
Muhtemelen bahsi geçen kum quartz kum değildir, akvaryumcunuzu dövebilirsiniz
Saygılarımla...
Sorununuz bundan kaynaklanabilir, ben o kumu hiç uğraşmadan atmıştım.
Saygılarımla.
[QUOTE=salarefecan]Arkadaşlar kum yıkamada son nokta...Kumu yastık kılıfına dolduruyosun,kılıfın ucuna duş başlıgını sokuyosun sonra elınle baslık ıcerde kalcak gıbı kılıfın agzını tutuyosun...10-15 dakıkada bu iş tamam ...İlk su koymada su hep bulanır zaten ama bir iç filtre bile 3-4 saatte pırıl pırıl yapar...[/QUOTE]
Evet arkadaş haklı.
Kumu karıştırarak yıkarsanız birbirine çarpan kum taneleri küçük parçalara bölünerek suyu bulandırır.
Saygılarımla,