Bembalarımın yavruları çıktı
Arkadaşlar tankımda 2 e 6 dişiden oluşan bemba kolonim var.Şu an 5 dişi yumurta aldı.Tankımda başka balıklar da var.Sorun şu şimdi erkeklerin eşleşeceği dişi kalmadı gibi ne yapmam lazım çünkü geçen hafta yumurta alan dişilerden korkuyorum erkekler sıkıştırıp yumurtaları attırırmı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İbrahim Bey; Erkeklerin dişileri hırpalaması mümkündür ve yumurtalarınıda atabilirler.Koloninizi kurarken 2-3E 10-12 dişi olarak kursaydınız böyle sorunla karşılaşmazdınız.Dişi balığı dışardan temin etmenizde pahalıya gelecektir.
Yumurta alan dişilerimden üç tanesi yumutaları tuttular.Yakalayıp ayırmak istedim ama akvaryum büyük oldugu için dişileri yakalayamadım.Bende sitrese girip yumurtaları atarlar diye yakalamak için zorlamadım,ve bugün çok güzel birşey oldu,dişilerden birini bir kayanın arkasında gördüm,4 tane yavrusunu çıkarmıştı, yem atıyordum hızla gelip yem yiyor ve geri dönüp tekrar yavruları ağzına alıyor.Şimdi belki bazı arkadaşlar diyebilir bu normal bir durum diye ama ben daha önce değişik türlerden defalarca yavru aldım ama ,ilk defa ana tankta yavru çıkaran anneyi gördüm.Bu hoş durumu sizlerle paylaşmak istedim,eğer fotograflayabilirsem sizlerle paylasacağım.
İbrahim beyin imzasında yazan balıkların hepsi aynı tanktaysa bırakın çaprazlamayı, türk flimlerindeki gibi o yavruların kimden olduğu belli değildir.