Bende artık aranıza katıldım.
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2008 19:41
Arkadaşlar bende artık -KarınDeşenJack- Mehmet abinin sayesinde akvaryum alıp japon balığı beslemeye başladım.Sağolsun beş tane japon hediye etti. A yrıca akvaryumu kurmama yardımcı olduğu için buradan tekrar teşekkür ediyorum.
Forum da ki herkese iyi akşamlar dilerim. Şu an benim birkaç sorum var; Akvaryumun suyunu kaç günde bir değiştirmeliyim ve günde kaç kere yem atmalıyım?Ben günde 1 kez yem atıyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.-
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2008 19:58
Öncelikle hoşgeldin Ahmetciğim.Akvaryumun suyunu hafta da bir yüzde 25 olarak akvaryumun sıcaklığına eşit dinlenmiş su ile değiştir,yemlemeyi günde beş kere azar azar yap.
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2008 23:10
Aramıza hoşgeldin....
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2008 23:14
Hoş geldiniz,sağlıklı balıklar şimdiden..
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2008 23:21
Hoşgeldin.Sorulara gelince akvaryumun suyunu değiştirmek akvaryumun hacmine,balıklarına,balıklarının sayısına,boylarına,filtrene göre değişecektir.Fakat akvaryumunu suyunu değiştirmek değil de aşırı kirlenmeden dip çekimi yapmak daha mantıklıdır.Çünkü balıklar için yararlı bakterileri koruman gerekir.Yem konusuna gelince azar azar ve sık sık yapmalısın.Eğer Allah korusun balıkların kabız olursa da bazı yeşilliklerin yapraklarını haşlayıp vermen gerekebilir ya da aç bırakman gerekebilir.
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2008 23:50
Yem atma miktarına bağlıdır.Ama şöyle bir yöntem uygularsanız daha garanti olur;Bir gün 1 kere yem atarsınız balıklarınız 1-2 dakika içinde bitirip yemler dibe çökmüyorsa o miktardaki yemi sonraki gün 3'e 4'e bölüp(durumunuza göre)atarsınız.
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2008 09:19
Hobiye hoş geldiniz.İnşallah balıklarınızı sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz.
AQUARİSTİC 2008-02-06 09:20:04
Saygılar.