Benim Dünyam
Ek bir bilgi; kuşlarınızın mideleri kum ile yiyecekleri daha rahat sindirir bu nedenle kuş kumu kullanmanızda sağlıkları ve uzun ömrü açısından fayda var.
Gaga taşına gelince sercanında dediği gibi o kemikten elde etmeniz daha faydalı bulamıyorsanız hazır alcı gibi olanlardan alabilirsiniz. Gaga taşı olmazsa uzun sürede bazı kuşların gaga uçları uzayıp çene altına batabiliyor veya kuşun rahat yem yemesini engelliyor.
Bu nedenledir ki kuş kumu ve gaga taşı sağlıklı kuşlar için şarttır.
Sercan sana da önerim kuş kumu bulundurman, evde kaldı ise getirebilirimde bir ara bakarım ama zaten pahalı birşey değildi yanlış hatırlamıyorsam beyaz veya krem renkli olanları var. Açık olanları almayın kiraç tozu veya bildiğimiz kum karıştırabiliyorlar.
Muhebbet kuşu yetiştirdim ve ürettim bu kuşlar için 12-13 yıl ömür biçiyorlar ben annelerini 15 yıl yavrusunuda 13 yıl yaşattım, geçen sene rahatsızlığım sırasında bakımsızlıktan ne yazıkki yavruyu da kaybettikten sonra kuş sevdasını bıraktım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
GP, Kuş bakalım ileride ne formuna çevireceğiz :D:D
Durumlar herkes halinden memnun Merve ama ekonomi ekonomi :D Tek derdimiz ekonomi.
Bir insan hem tüm hayvanlara ilgi duyup, hem kız arkadaşı olup, hemde nargile bağımlısı olmamalı :D
Vay sercan abi, seninkide baya meşakatliymiş birinden vaz geçmelisin bence
Bravao abicim ama nargile sağlığa zararlı değilmi?
Nargilenin zehri 1 milyon sigaraya bedel olduğu saptanmış:)
Ek olarak ödenek sen yediğini ayır yeter artar çok yeme:)
Valla kardeşim doğada yaşamıyor deniliyorsa da çiftlikte çok güzel yaşıyor, köpekler kovalıyor ama çok hızlılar tavşandan beter kaçıyor.