benimde akvaryumum patladı
.Bu durum yaklaşık 10 gün önce benimde başıma geldi ve çok kötü bir olay. Neyse bende durumu anlatayım bende Kastamonuda bulunan akvaryumculardan birine 130-55-35 ölçülerinde bir akvaryum yaptırmıştım. Akvaryumu yaptırırken yapan kişiler patlarsa ben burdayım garantisi benim falan diyordu. Kolay kolay patlamaz ilk defa akvaryum yapmıyoruz falan filan işte .Şimdi ise sonuç ortada Akvaryum patladı ve her yer battı 300 lt ye yakın su evin içine dağıldı.. Sonuç olarak aldığım yere gittim durumu anlattım ve merak etme bir şekilde hallederiz kafana takma dediler.Patlayan akvaryumu getir birşeyler yaparız dediler ama hala daha akvaryumu bırakamadım öyle kaldı ve gitti. Tekrar geçmiş olsun, herkese sağlıklı balıklar.
İmlaya dikkat!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fatih Bey geçmiş olsun. Bu aralar sık sık başımıza gelir oldu, bu akvaryum patlamaları.
Leleupi almakla iyi etmişsiniz. Ancak, bir şeyi belirtmek isterim. Tek başına Leleupi besliyorsanız sizin için sıkıcı olabilir. Çünkü bu türler fazla hareketli değillerdir ve yanında başka birkaç uyumlu tür balık olmazsa, besleyenin bir süre sonra sıkılmasın neden olabilirler. O nedenle yanına başka tür balıklar(Calvus, Leptosoma vs.) gibi eklemenizde yarar var.
Hulusi, kötü akvaryum cinleri bu aralar çok çalışıyorlar galiba .
Bu arada ben mi bunadım, yoksa Fatih Bey'in mesajı mı değişmiş. Mesajında Leleupi aldığını yazmamış mıydı?
Bende akvaryumumu yaptırırken ısrarla 8 mm cam istedim akvaryumcu "6 mm den yaptır bak benimkiler hepsi öyle masraf etmene gerek yok" diyordu ama 3 tane akvaryumu birden patladı. (Hepsinin ölçüsü 100x50x60y)
Geçmiş olsun.İnşaallah bir daha hiç bir arkadaşımız böyle kötü durumlarla karşılaşmaz.Bu tecrübeler bize daha dikkatli olup , gerekli tedbirleri almamızı ve akvaryum alırken mutlaka garanti belgesi yada ileride hakkımızı arayabileceğimiz belgeleri mutlaka almamız gerektiğini gösteriyor...