Beta Besliycem
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2009 22:30
Arkadaşlar 15-20 litrelik küçük bir akvaryum almaya karar verdim.1e,1d.Bazı sorularım olacak.
58Güven 2009-10-09 22:32:29
1-Beta ısıtıcı ister mi? Yoksa ev ısısı yeterli olur mu?
2-Beta ne yer?
3-Diyelim betalarım çiftleşti dişiyi ayırdım peki erkek sonuna kadar yavrularına bakar mı?
4-Beta yavrusu piyasada satılır mı?
5-Dişi ile erkek arasına cam mı koyulmalı?
Çok teşekkür ederim saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2009 22:37
[QUOTE=58Güven]Arkadaşlar 15-20 litrelik küçük bir akvaryum almaya karar verdim.1e,1d.Bazı sorularım olacak.
1-Beta ısıtıcı ister mi? Yoksa ev ısısı yeterli olur mu?
2-Beta ne yer?
3-Diyelim betalarım çiftleşti dişiyi ayırdım peki erkek sonuna kadar yavrularına bakar mı?
4-Beta yavrusu piyasada satılır mı?
5-Dişi ile erkek arasına cam mı koyulmalı?
Çok teşekkür ederim saygılar..
[/QUOTE]
1 - Her balık ısıtıcı ister.İster değilde gerekir
2- Beta etçildir.Sera bettagran , Discus granulat gibi yemler yer.
3- Hayır ayırmanız gerekir
4-Piyasada bilmemde hobicide bulabilirsiniz.
5-Evet koyulmalı
Nedemek
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2009 22:40
Birde Üretim için daha büyük bir tank almanız gerekir.30x30x30 bir tank yeterlidir.Yada isterseniz 60x30x30 şeklinde bölmeli yaptırırsınız.25x30x30 luk kısmı erkeğe , kalan kısmıda dişi ye ve yavrulara bırakabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2009 00:55
Dişi diye yavru erkek satıldığını görmüştüm ama kim napsın yavru bettayı diye düşünerek satacaklarını hiç zanetmiyorum.Sivasta betta üretenlere sormanız lazım.Ha ben ürettiğim yavruları satabilirmiyim diye soruyorsanız akvaryumcular 1 lira gibi bir fiyattan alıyor,değeceğini düşünmüyorum.Evet bettaya pipo filtre yeter ama koysanız da olur koymasanız da.Pipo yerine ufak bir şelale de düşünebilirisiniz,daha az akıntı yapar.
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2009 00:57
Şelale filtre koymayın.Çünkü betanın yaptığı yuvayı bozucaktır.En iyisi pipo filtre.
katmeroglu 2009-10-10 00:58:29
Aslında İstanbul , Ankara gibi yerlerde olsanız yavruda bulursunuzda Sivas ta zor