beta bitki sorunu
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2010 18:56
Bugün arkadaşıma bir beta aldık 35 cmlik akvaryum var balıkcı icine canlı bitki olmazdedi hava motoru almak lazımmış sizce balıkcı dogrumu söyledi ?
saygılar ..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2010 19:07
Selamlar
Balıkçı sizi kandırmış :) tam tersi bettalar bol bitkili akvaryumları severler canlı olanlarından hava motoruna gerek yoktur ama ısıtıcı ihtiyacı duyarlar özelliklede kışın bende 6 adet betta var çeşitli türleri bol bitkili 50 lt lik akvaryumumda bakıyorum.
Tavsiyem akvaryumun tabanına en az 5cm yüksekliğinde akvaryum kumu koyun midye kırıgı olmasın dikkat edin sonrada kolay bulunan sazlardan ve anubiaslardan dikin ve kendi haline bırakın bitkileri pek fazla mudahale etmeyinki topraga yayılıp hızlı gelişsin.
Balıkçı sizi kandırmış :) tam tersi bettalar bol bitkili akvaryumları severler canlı olanlarından hava motoruna gerek yoktur ama ısıtıcı ihtiyacı duyarlar özelliklede kışın bende 6 adet betta var çeşitli türleri bol bitkili 50 lt lik akvaryumumda bakıyorum.
Tavsiyem akvaryumun tabanına en az 5cm yüksekliğinde akvaryum kumu koyun midye kırıgı olmasın dikkat edin sonrada kolay bulunan sazlardan ve anubiaslardan dikin ve kendi haline bırakın bitkileri pek fazla mudahale etmeyinki topraga yayılıp hızlı gelişsin.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2010 19:14
Özgür Bey'in açıklamalarına bir ek yapmak istiyorum.Bettalar için bitki gerekir ama bu bitkiler arasında su üstü bitkileri olmalıdır.Olmasa da olur ama olursa çok çok iyi olur.Çünkü bettalar yuva yapmak için su üstündeki gölgelik bir bölgeyi seçerler.Doğalarında bunu suya düşmüş dallar veya yapraklarla sağlar.