Betanın yanına salyongoz olur mu?
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 16:51
Betamın yanına bir salyongoz almak istiyorum.Fanusu temizlemesi için.Beta onada saldırır mı?Yardım ederseniz sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 16:55
Beta bölgeci bir balık olduğu için eğer orayı sahiplenmişse bi süre onunla uğraşabilir. ya ona alışıp herhangi bir şey yapmaz yada öldürene kadar bırakmak. Benim akvaryumda 1 adet salyangoz var fakat akvaryum 40 lt. şimdiye kadar salyangozu didiklediğini görmedim.
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 17:00
Salyangozların akvaryum temizlenmesine çok faydası oluyor mu?Birde bir şey soracağım siz imzanın altında yazan balıkları bir arada mı bakıyorsunuz.Birbirlerine bir zararları oluyor mu?
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 17:07
1)Fanusta balık beslenmez.
2)Salyangozu akvaryuma eklediğinize bettanız antenlerine saldıracaktır.Çünkü bettalar meraklı ve araştırmacı balıklardır.bu yüzden salyangozların antenlerine saldırır.
3)Salyangozlar iyi birer temizlikçidirler.Tavsiye ederim.
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 17:30
[QUOTE=bettacı5915]
Evet hepsi bir arada uzun sayılabilecek süredir yaşıyorlar herhangir bir sıkıntı olması. Bu akşamda makrakanta ekleyip denemeyi düşünüyorum.
Salyangozların akvaryum temizlenmesine çok faydası oluyor mu?Birde bir şey soracağım siz imzanın altında yazan balıkları bir arada mı bakıyorsunuz.Birbirlerine bir zararları oluyor mu?
[/QUOTE]Evet hepsi bir arada uzun sayılabilecek süredir yaşıyorlar herhangir bir sıkıntı olması. Bu akşamda makrakanta ekleyip denemeyi düşünüyorum.
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 11:48
http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumu_yuzen_salyangoz_kapladi_videolu_k344659.asp?PID=1858741
salyangozların antenlerini, kendisini yiyen betalarda var yemeyenler de var. Benim akvaryumda yüzen salyangozlar var. linki yukarıda.Akvaryum temizliğine gelince artık yemleri yiyorlar lakin kendileri de pisletiyorlar. Belki yosun olulumunu falan engelleyebilirler.