betta aydınlatma hk.
Mrb. arkadaşlar. Elimde 35 cm lik bir akvaryum var. Buna bir adet betta koymayı düşünüyorum. Bitki de olacak. Aydınlatma konusunda pek bilgi sahibi değilim. Su içi florasanlar var. Fiyatı konusunda cazip buldum. Fakat betaya uygun mu değilmi bilmiyorum. Yoksa ayaklı küçük florasanlar var azoo modeli ondan alıcam. Bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var SAYGILAR...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mrb. arkadaşlar. Elimde 35 cm lik bir akvaryum var. Buna bir adet betta koymayı düşünüyorum. Bitki de olacak. Aydınlatma konusunda pek bilgi sahibi değilim. Su içi florasanlar var. Fiyatı konusunda cazip buldum. Fakat betaya uygun mu değilmi bilmiyorum. Yoksa ayaklı küçük florasanlar var azoo modeli ondan alıcam. Bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var SAYGILAR...
[/QUOTE]Teşekkür Edenler: [T]33625,nevesata[/T]
Su içi Floresan'ı henüz görmedim ancak canlıların metabolizması doğaya göre şekil aldığı için su içindeki lamba ışığı yandan ya da alttan vereceğinden balıklar üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Floresan lambalarda Watt kavramının lamba'nın niteliğine etkisi yoktur. Watt değeri büyüdükçe lambanın boyu uzar.