Betta ve Lepistes?
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 15:40
Şu an benim erkek betam yaşıyor lepistesle. 1e 1d lepistes var ve 4 tane orta boyda yavru var 50 lt lik akvaryumda. Beta kendi halinde takılıyor :D Erkekten erkeğe göre de değişebilir bu durum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 21:23
Bazen aralarında sorun çıksada bazen gayet iyi geçinebiliyorlar..Balığına bağlı bu tamamen..Birde akvaryumunun kurulumu bu noktada önem kazanıyor..
Hades92 2011-04-27 21:24:06
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2011 17:08
Akvaryum büyük ve bol saklanma yeri varsa ve nüfus fazla değilse bişey yapmaz.
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 00:09
Birbirleriyle anlaşsalar bile lepistes yavrularını affetmeyecek ve yiyecektir.Evet lepisteslerde kendi yavrularını yer ama o yavrular biraz olsun büyüyene kadar saklanabilirlerse sadece lepistesli ortamda kendilerini kurtarırlar,bettanın olduğu yerde kurtaramazlar
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 00:58
Tek başına yaşamaya alışmış ise bettanız lepistese saldırır.Benim bettamın yanına balık koymuyorum tek yaşıyor ama koyarsam saldıracağından eminim çünkü çok agresif kerata.Ancak diğer balıklarla yaşamaya alışık olan betta uygun hacimde lepistese zarar vermez.Tabi yavrularını büyük bir ustalıklar avlar söylemedi deme.
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 12:06
Lepisteslerin sayısı artarsa Bettanızın kuyruğuna saldırabilir..Dikkatli olun..Büyük bir akvaryumda aksesuarlı,bitkili bir şekilde dizayn yapın..Düzgün yemleyin..Sorun olmaz diye umuyorum..
Hades92 2011-05-07 12:07:17
Birde Bettanızın cinsi tam olarak ne?Plakatsa mahveder tüm hepsinide..:)
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2011 00:19
[QUOTE=alonesmaug]Tek başına yaşamaya alışmış ise bettanız lepistese saldırır.Benim bettamın yanına balık koymuyorum tek yaşıyor ama koyarsam saldıracağından eminim çünkü çok agresif kerata.Ancak diğer balıklarla yaşamaya alışık olan betta uygun hacimde lepistese zarar vermez.Tabi yavrularını büyük bir ustalıklar avlar söylemedi deme.[/QUOTE]
Tül kuyruk erkek bettam 2 aylık lepistes yavrumu yemiş
Diğerlerine bir şey yapmadı hiç, kovalamadı bile. Yavruyu anlık, en fazla iki saniye kadar kovalıyor, yavru da kolayca kaçınca vazgeçiyordu her seferinde. Bu yüzden rahat yatmıştım, sabah yavrum yoktu.
Asuman 2011-05-08 00:20:35
Tül kuyruk erkek bettam 2 aylık lepistes yavrumu yemiş
Diğerlerine bir şey yapmadı hiç, kovalamadı bile. Yavruyu anlık, en fazla iki saniye kadar kovalıyor, yavru da kolayca kaçınca vazgeçiyordu her seferinde. Bu yüzden rahat yatmıştım, sabah yavrum yoktu.
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2011 00:22
Üzüldüm sizin adınıza..Ama yediğine emin misiniz?Kumun altında veya varsa motorun çevresinde bir yere sıkışıp ölmüş olabilir lepistes..
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2011 00:58
Yavru daha hızlı yüzer bettadan ama betta bir avcı sonuçta ve kurnazlığını kullanıp sıkıştırmıştır yavruyu.Sonrası kaçınılmaz son.Tabi yavrunun saklanmış olma ihtimali de var.Umarım yenmemiştir.
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 19:21
Ben 30 litrede şu anda 1betta 1 lep. 3 moly 1 çöpcü bakıyorum betta ilk başta saldırıyor ama sonra peşlerini bırakıyor yem yerkende karnı doyana kadar diğerlerini yaklaştırmıyor
bucar1 2011-10-06 19:21:45
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 14:03
Benimde 50 litrelik akvaryumum var arkadaşlar. Lepistesleri aldığım yerde beta dişileriyle yaşıyorlardı bende birtanede betta aldım. Lepistes 5, neon 3 , çöpcü 2 ve bir betta var 50lt akvaryumda. Balıkları aldığım yerde betta hiçbir balığa saldırmıyordu hemde 10 litrelik bir bölümde eve getirdim 50 litre akvaryuma koydum o dişi betta balıkları kovalamaya başladı. Resmen yanından geçen balıkları ısırıyordu. Bende ayırmak zorunda kaldım :(
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 14:50
Erkek betta lepistesi zaten zor yakalar, nasıl bişey yapsın.Burda önemli olan betta'dır. Lepistesler bettanın kuyruğunu tırtıklayabilir.
Bu arada yavruyu yakarlarsa tabikide yer hemen hemen her balık gibi, gayet normal.
MatmanKara 2011-10-10 14:51:54
Bu arada yavruyu yakarlarsa tabikide yer hemen hemen her balık gibi, gayet normal.