Betta yavrularında kayıp
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2009 09:52
İki günde yavruların 1/4'ünü kaybettim. Yem olarak yumurta sarısı kürü hazırlıyorum , yiyorlar mı yemiyorlar mı anlamadım. Kayıplar suyun bozulmasından olabilir diye düşünüyorum. Ne yapsam şaşırdım. Yardım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2009 16:18
Mümin bey beta balığı yavrularına ısıtıcı lazım derece ve su değerlerinde çok hassastır bunlara dikkat etmelisiniz.
Saygılar.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2009 16:22
Henüz iki günlük olan yavrular serbest yüzüşe geçmeden birşey verilmemelidir.Verilecek ilk besin infüseria gibi mikroorganizmalardır.Yumurta sarısı yavrular en az 3 haftalık olunca verilmelidir.Ayrıca yumurta sarısının dozu fazla kaçtıysa suyu bozar ve ölüme sebebiyet verir.
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2009 19:45
[QUOTE=balık]Yavruları kaybettiyseniz en son koyduğunuz yere bakın belki oradadır.
Çok şakacısın...
Yumurta sarısı suyu bozar çok kullanıldığında suyun dengesini bozar artemia verin sabit 26 derecede kalsın...
Saygılar..
tanganyikacı 2009-07-07 01:13:39
Şaka Şaka basınız sağolsun.
[/QUOTE]Çok şakacısın...
Yumurta sarısı suyu bozar çok kullanıldığında suyun dengesini bozar artemia verin sabit 26 derecede kalsın...
Saygılar..
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2009 22:31
Geçmiş olsun...
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2009 02:45
Yumurta sarısı önerilmekle birlikte bu işi ancak genellikle uzman kişilerin yapması daha doğrudur. Başlangıçta yavrular için artemia kullanmanız daha doğru olacaktır. Dikkatli kullanılmayan yumurta suyu çabuk bozar. Zaten bettalarınız ortalama 3-4 gün kadar karınlarındaki beyaz şişlik sayesinde besin ihtiyaçlarını karşılarlar. Ondan sonraki zamanlarda artemia rahatlıkla kullanılaiblir. Bu arada unutmadan belirteyim ki artemia kkullanırken kaliteli markalara yönelmenizde fayda var. Bazı adı, sanı bilinmeyen artemialar ne yazık ki çıkmıyor.