Betta Yumurtlama
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2010 21:31
Merhabe Arkadaşlar;
Benim bettalarımda yumrtlamak için hersey hazır dişinin üstünde çizgilerde çıktı ve her ikisi hazır gibi ama erkek betta yuva yapmadı daha sizce dişiyi bırakmalımıyım.Bir yerde okudum erkek dişi yumurtladıktan sonrada yuva kuruyormuş doğrumudur.Sizce napım?
Benim bettalarımda yumrtlamak için hersey hazır dişinin üstünde çizgilerde çıktı ve her ikisi hazır gibi ama erkek betta yuva yapmadı daha sizce dişiyi bırakmalımıyım.Bir yerde okudum erkek dişi yumurtladıktan sonrada yuva kuruyormuş doğrumudur.Sizce napım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2010 21:51
Erkeğin yuva yapmasını beklersen daha iyi olur.Forumda biraz araştırma yaparsan sorunun cevabını daha ayrıntılı olarak bulabilirsin.
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2010 22:01
Saol.Bettalar yavruluktaydı 2 bölmeli ve hazır olduklarında baska akvaryuma koydum bu sefer 2 balığımda isteksizleşti neden olabilir.Bu olay düzelir mi ?
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2010 22:17
Erkeğin köpük yuvası yavrulukta mı kalmıştı?nuvola12345 2010-02-16 22:17:42
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2010 22:22
Yok erkek yuva yapmamıştı.Dişide çizgiler çıkmıştı.Erken kendi kabartıyordu ve sakalı gösteriyordu ama akvaryuma koyduğumda ikisindeki bu belirtiler kayboldu
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2010 22:41
İki betayıda yan yana akvaryumlara koyun ve erkek yuva yapınca dişiyi erkeğin yanına koyun ama yuva yaptığında 1-2 gün bekleyin.Ben bukadarını biliyorum bunu bir deneyin olmazsa yine buraya yazarsınız.
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2010 22:54
1)Bir hafta veya daha önceden hem dişi hem de erkek protein ağırlıklı yemlerle beslenip kondüsyon kazandırılır.
2)Bu süreçte büyük ihtimalle erkek yuva yapacaktır.Yapmazsa dişi ile erkeğin akvaryumunu 3/1 oranında bölerek birbirlerini görmeleri sağlanır.
3)Erkek bu süreçte yuva yapacaktır.Ne zaman dişi kaçmayıp erkeğin kurlarına kur yaparak yanıt verirse ve kondüsyon sürecinde yumurta topladıysa erkeğin yuvası bozulmadan dişi erkeğin yanına salınır.
4)İlk kurlaşmalarda dişi erkek tarafından zarar görebilir.Bu durum normaldir.Aynı şey erkek için de geçerlidir.Erkek bir zaman sonra dişiyi yuvanın altına çekerek çiftleşmeyi başlatır.Çiftleşme 4-5 saat kadar sürebilir.
5)Çiftleşme bittikten sonra dişi erkeğin yanından alınmalı ve kendini toparlayabilmesi için sıkı bir diyete alınmalıdır.Erkek yumurtaları istifler ve korur.
6)Yavrular 48 saat içinde yumurtadan çıkacaktır.Yavrular serbest yüzüşe geçince erkek yavrulardan ayrılmalı ve kendini toparlayabilmesi için sıkı bir dyete alınmalıdır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir...