Beyaz Zebra
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2008 15:42
[QUOTE=06arda1903]
Sizin balılarınız büyük ihtimalle Snow Prenses`tir o zaman.
Pseudotropheus socolofi Albino (Snow Prenses)
Latince Adı: Pseudotropheus socolofi
Habitatı ve Anavatanı: Malawi Gölü'nün kayalık kesimleri.
Beslenme Biçimi: Otçul
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif. Kendi Türlerine Davranısı: Orta derecede agresif.
Üreme: Dişiler ağızda kuluçka yaparlar. Erkek dişi oranının 1/5 olması önerilir.
Sıcaklık: 25 - 26 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 150 lt
Su Sertliği: Sert
pH: 7.5- 8.5
Genel Yorum: Sık rastlanan bir balıktır, akvaryumu bol kayalık olmalıdır. Dişiler ile erkeklerin net bir farkı yoktur. Dişiler biraz daha küçük, karınları daha şişkin ve yumurta benekleri daha az sayıda olur.
Benim balıkların gözleri kırmızı, acaba benimkiler başka tür mü?
Ama bunların aynısı.
[/QUOTE]Sizin balılarınız büyük ihtimalle Snow Prenses`tir o zaman.
Pseudotropheus socolofi Albino (Snow Prenses)
Habitatı ve Anavatanı: Malawi Gölü'nün kayalık kesimleri.
Beslenme Biçimi: Otçul
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif. Kendi Türlerine Davranısı: Orta derecede agresif.
Üreme: Dişiler ağızda kuluçka yaparlar. Erkek dişi oranının 1/5 olması önerilir.
Sıcaklık: 25 - 26 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 150 lt
Su Sertliği: Sert
pH: 7.5- 8.5
Genel Yorum: Sık rastlanan bir balıktır, akvaryumu bol kayalık olmalıdır. Dişiler ile erkeklerin net bir farkı yoktur. Dişiler biraz daha küçük, karınları daha şişkin ve yumurta benekleri daha az sayıda olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2008 21:54
Zebra kesinlikle bende besliyorum!
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2008 17:59
arkadaşlar bendede beyaz zebra var beyaz zebrayı kendi cinsiyle besleyin yoksa kavga ediyorlar ben böyle bir hata yaptım siz yapmayın , dişilerin arka kısımları küçük olsalar bile turuncu oluyor
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2009 01:22
Arkadaşlar dişilerde çiftleşme zamanında yavaş yavaş turunculukları gün geçtikçe artıyor zaten bu turuncu renklerin iyice belirginleştigini göreceksiniz.Dişilerin turuncu leke almasın da ve eş tuttumu hiç sorun yaşamazsınız siz göremeseniz bile onlar yumurtalarını bırakır ve dişinin aynı yerde durdugunu göreceksiniz.
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2009 22:09
Benim de bir çift beyaz zebralarım var.Dişi balığımın altı iyice turunculaştı ve erkek zebram sinirle agresift olmaya başladı.Beyaz zebra diğer cikletlerin bazılarında olan kum taşıma olayını çok sık yapıyorlar.
Yakında beyaz zebralarım olacak.Bu araa kaç tane yavru bırakırlar öğrenebilirmiyim.
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 23:30
Arkadaşım siyah zebra gibi beyaz zebrada ısıtıcı ister tabikide. Yani suya kolay tolere olması ısıtıcısız veya pis suda beslemeyi gerektirmez. Sıcaklığı 24-28 arası tutunuz...
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2011 13:44
Arkadaşlar benim beyaz zebra cichlidlerle sarı, beyaz, yunus cichlid bakılırmı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2011 16:47
Bende iki tane var bunlardan 2 gün önce yumurta bıraktılar bir kabuğun üzerine şimdi ortada yumurta da yok yavru da... Gel gelelim ikisi de tarif ettiklerinize göre dişi.ikisi de kıpkırmızı bu nasıl bir durumdur?