Bılgınıze ıhtıyacım var...
Arkadaşlar evimiz hayvanat bahçesı gibi; köpek, kedi , cennet papaganları , 2 tane albino kaplumbağamız bile var. Ama annem balıklardan nefret eder çünkü kedisi balık yakalamak için akvaryuma düştüğünde boğuldu ondan sonra tüm balıkları akvaryumuyla beraber bahçedeki camdan dışarı attı. Şimdi ben karides istiyorum, karides akvaryumu tatlı suda yasıyor sanırsam. Fazla elektrik parası gelmesin istıyorum babamın bir aralar dev tankı yüzünden çok elektrik faturası geliyordu. Annem şimdi laf eder dırdırını çekemem. Malzemelerini ona göre yazarsanız (zahmet olmazsa) çok sevinirim. Bir de karıdesin yanında salyangozlar , dev tatlı su midyeleri koyacağım. Birde mesela sadece bir tur mu yaşar yani söyle anlatayım hayalet karıdesle hayalet karıdes mı yasar ? Birde kerevıt ıle beraber yasayabılırmı bu canlılar ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Teşekkürler, ben biraz daha büyük bir akvaryum istiyorum. Karides ve kerevit beraber yaşayabilirler mi? Bir de bir soru soracağım; bu pipo filtre nedir? :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tesekkurler ben bıraz daha buyuk bır akvaryum ıstıyorum. Karıdes ve kerevıt beraber yasayabılırler mı ? he birde bi soru sorcam bu pipo fıltre nedır ? :).
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Pipo filtre hava motoru ile çalışan bir çeşit iç filtredir. Altında bir sünger ve üstünde ufak bir borusu vardır. Sünger sudaki yararlı bakterileri tutar, boru suyu havalandırır.
50-60litre bir akvaryum alabilirsiniz, karidesler için idealdir.
Kum olarak siyah hagen kum öneririm. Bitki olarak eledoa, pistia, kesinlikle moss.
Gerekli ekipmanlar:
1. Hava motoru
2. İç Filtre (pipo filtre)
3. Isıtıcı
4. Kum
5. Aydınlatma
İsterseniz mangow kökü kullanabilirsiz, su değerlerine olumlu etkisi vardır. Moss olmazsa olmazdır karidesler için hem saklanma hem besin kaynağıdır. Eledoa ve pistia bitkileri nitrat seviyesini düşüren yararlı bitkilerdir.
Akvaryumunuzu aldıktan sonra filtrenizi takarak boş bir şekilde en az 3-4hafta bekletmelisiniz, eğer bakteri kültürü kullanırsanız (bakteri kültürü bir nevi ilaçtır, zararsızdır ) günde 1 kapak akvaryumunuza dökerek 1-1,5 hafta çalıştırdığınız zaman akvaryumunuz hazır hale gelecektir.
Karidesler birbirleriyle uyumlu yaşarlar, fakat baskın grup diğer karideslerin üremesini yavaşlatabilir. Kırılma tablosunu forumda bulabilirsiniz.
Bence en sağlıklısı tek tür olarak beslemektir, eğer büyük bir akvaryum alırsanız akvaryumu ikiye bölüp iki farklı tür besleyebilirsiniz.
Besleyeceğiniz karides türünü seçtikten sonra karides akvaryumu hazırlama, karides besleme ve üretme konusundaki sorularınızı seve seve cevaplarım.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir