Bir akvaryum daha yaptım ( Resimli anlatım)
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 16:55
Merhabalar ;
Yaptığım akvaryumların yanına bir yenisi daha eklendi Kurduğu akvaryumlar ile çoğu kişinin forumdan tanıdığı , benim reeldede birebir tanıştığım , forum üyelerinden Muzaffer abi (Supreme) geçenlerde telefon edip dinlendirme tankı istediğini belirtmişti.Önce uygun ölçüleri belirledik sonra bunun üzerine bugün hemen işe başladık.
Sağ olsun akvaryuma karşılık bana hediye olarak güzel , kaliteli bir cam kesme elması hediye etti
Akvaryum 50x35x35 ölçülerinde ve yaklaşık olarak 61,5 litre su almakta.Önce camları kesip kenarlarını zımparalamaya başladım.
Ardından her zamanki gibi , silikonun bulaşmasını önlemek için bant çektim.
Yapıştırılan camları birbirine tutturmak için önceden hazırladığım kağıt bantlar.
İlk silikonlarımızı çekmeye başladım.
Daha sonra ön ve arka camı yapıştırdım.
Daha sonra diğer yan camıda yapıştırdım.
Son olarak ön camında silikonunu çekerek yerine yerleştirdim.
Ve son olarak bantları söktüm.
Buda çalışma boyunca balkonun önündeki ağaca çıkıp beni izleyen kedi.
Bundan önceki yapmış olupta forumda yapımını , diğer hobicilere kaynak olması amaçlı paylaştığım diğer projelere aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Yapacak olduğum 714 lt mbuna akvaryumu
1000 litre Akvaryum yapımı
128 litre yavru akvaryumu yapımı
Komple Akvaryum yapımı
Tipik bir akvaryum yapımı
Bir projenin daha sonuna geldik , arayı çok fazla uzatmadan yep yeni projeler ile görüşmek dileği , Hoşçakalın.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 17:05
Selam,
Furkan, teşekkür ederim, gayet güzel olmuş. Eline sağlık.
Pazartesi, Ufuk'la gönderirsin sana zahmet
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 17:09
Tamam Muzaffer abi halledeceğim , bu akşam buluşcaz zaten onunla.İş çıkışı gelcek beni almaya.
----------------------------------------------
Denizhan Bey evet bantları o yüzden kullanıyorum , silikon markası Sista (Akvaryum silikonu olanından)
Saygılar
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 17:10
Yine güzel bir çalışma daha , ellerine sağlık!
Furkan abi senin yaptığın akvaryumları ilgiyle izliyorum.Bu konuda da bir çok şeyi senden öğrendim.Yavaş yavaşda pratiğe dökeceğim galiba.Yazın yapacağım 396 litre tank içinde senden fikir almayı planlıyorum daha sonra
Furkan abi senin yaptığın akvaryumları ilgiyle izliyorum.Bu konuda da bir çok şeyi senden öğrendim.Yavaş yavaşda pratiğe dökeceğim galiba.Yazın yapacağım 396 litre tank içinde senden fikir almayı planlıyorum daha sonra
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 17:45
Eline sağlık Furkan,akvaryumların ardı arkası kesilmeyecek galiba.Anlaşılan talep çok.En iyisi sen boş kaldıkça değişik boyutlarda yapıp stokta beklet.
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 17:46
Furkan Abi,bende şu aralar akvaryum yapmak istiyorum.Ama keşke İstanbul'da olsaydın.Kendim yapıp elime ayağıma bulaştırmaya çekiniyorum.Yapabileceğimi de zannetmiyorum.Bir ara işin buraya düşerse seninle bir tank daha yapalım abi ya.
Projende tamamen profesyonellik kokuyor.Tebrik ederim.
Saygılar,
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 17:50
[QUOTE=heraklia]Eline sağlık Furkan,akvaryumların ardı arkası kesilmeyecek galiba.Anlaşılan talep çok.En iyisi sen boş kaldıkça değişik boyutlarda yapıp stokta beklet.[/QUOTE]
Murat abi teşekkür ettim Haklısın akvaryum imalatına girsem ne yapsam ?
Saygılar
[QUOTE=aquamania]Furkan Abi,bende şu aralar akvaryum yapmak istiyorum.Ama keşke İstanbul'da olsaydın.Kendim yapıp elime ayağıma bulaştırmaya çekiniyorum.Yapabileceğimi de zannetmiyorum.Bir ara işin buraya düşerse seninle bir tank daha yapalım abi ya.
Saygılar,
[/QUOTE]
Saygılar,
[/QUOTE]
Teşekkür ederim Murat'cım , İşim bayramdan sonra büyük ihtimalle düşecek oraya Hatta kesin diyebilirim.Ayarlarız sana bir tank sorun değil
Saygılar
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 17:57
[QUOTE=Denizhan01]Siyah akvaryum silikonu kullansam zararı olurmu?
Görsellik açısından
[/QUOTE]
Görsellik açısından
[/QUOTE]
Denizhan Bey görsellik açısından zararının olup olmamasına ben karar veremem ki Sizin zevkinize bağlı.
[QUOTE=Denizhan01]Bantları ne zaman çıkartıyoruz? [/QUOTE]
Tüm işler bittikten sonra çıkartılıyor bantlar.