Bitkili Ultra Karma Canlıdoğuran Tankı [ SON : 23]
Bitkiler konusunda haklısınız doğal durmuyor ancak şimdilik zaten bitkileri çoğaltıyorum. Demet demet bitki alıp hazır şekilde direk yerleştirmeyi değil de tek kökten çok bitki elde etmeyi daha çok seviyorum ve bundan haz alıyorum. O yüzden henüz boylandırma ve çoğaltma aşamasındayız. Zaten yeni sayılabilecek bir kurulum şuanda... Özellikle akvaryumun sol kısmında bitkiler alelade yerleştirilmiş durumda. Çünkü sol kısım daha iyi ışık alıyor.. Çoğaldıkları vakit yeniden bir peyzaj çalışması yapacağım orta ve sol kısıma... Teşekkür ederim yorumunuz için :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Full red karma akvaryumda değil :) Orda yavrudan büyüttüğüm 6-7 kırma lepistes var, full red doğumhanede doğumu bekliyor :) Kırma lepisteslerimi akvaryumdan çıkaracağım full redleri oraya geçireceğim zaman...
Meksika cüce kerevitlerim gelmişşşş :))) Akşam fotoğraflarını eklerim :)
Meksika cüce kerevitlerini yapmış olduğu kampanya doğrultusunda gayet ucuza ve taş gibi sapa sağlam aldığım hakan abi'nin profili... İlanlarında (açtığı konularda) kampanyası hala devam etmekte... İlgilenenlere tavsiye ederim.
Allah herkesin karşısına onun kadar dürüst insanlar çıkartsın...
http://www.akvaryum.com/Forum/member_profile.asp?PF=23889
Herneyse şimdi kerevitlerimizin fotoğraflarına geçelim :)
Çalışıyor olduğum için kargoyu babam teslim almış ve kerevitleri gayet misafirperver şekilde ağırlamış :) Poşetin ağazını bir güzel kesip yavruluğun içerisine oturtmuş. İçerisine boşta olan hava motorunu bağlamış :) Saatte bir yarım çay bardağı su ekleyip akvaryum suyuma alıştırmış :) Sanırım yavaş yavaş babam da profesyonalleşiyor :)))
Eve geldiğim zaman bu manzara ile karşılaştım :)
Sıra kerevitleri akvaryuma salmaya geldi.. Henüz 10-15 mm arasında boyutlardalar.. Umarım kayıpsız şekilde büyütmeyi başarabilirim....
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=yr6zwwi6feg[/VID]
Umutçum, çok teşekkür ederim değerli iltifatların için, umarım sağlıklı şekilde büyütüp bolbol yavru alırsın :) ayrıca kerevitler için bazı kısa bilgiler aktarıyorum aşağıda, belki düşünen arkadaşlarada yardımcı olur.
Türkçe adi: Meksika Cüce kereviti
Büyüklügü: 3 cm ile 5 cm arasinda degisir
Anavatani : Meksika, Patzcuaro Gölü.
Sicaklik: Meksika cüce kerevitleri 18 derece ile 28 derece arasında yaşayabilirler fakat onlar için en uygun ısı 24-25 derecedir.
Ph: 6.0 ile 8.0 ppm arasinda yasayabilirler, uygun ph 7.5 tir.
Akvaryum: Bir cift kerevit icin en az 30cm lik akvaryum gereklidir .Ayrica bol miktarda saklanacak yerinde olmasi cok onemlidir .
Besin: Meksika cüce kerevitleri genelde her türlü balik yemi,bitki artiklarinı,haşlanmis sebzeleri (ıspanak havuc,kereviz.karnibahar) dondurulmuş balik yemlerini yerler ayrica kerevtler icin ozel yemlerde mevcuttur.
Karakter: Meksika cüce kerevitleri rahatlikla lepsides, vatoz, neon türü baliklarla beraber besleyebilirsiniz, fakat kerevitlerinizin aç kalmamalarına özen göstermelisiniz, aç kalmadıkları sürece birbirleri arasındada kavgalar yaşanmayacaktır. Ayrıca tankınızda bulunan küçük adi salyangozları afiyet ile protein olarak tüketeceklerdir.
Üretim: Meksika cüce kerevitleri üretimi zor değildir. Önemli olan uygun ısı ve su şartları düzgün şekilde oluşturmak ve stabil tutmaktır. Uretim için fazla miktarda disi kerevit ve az miktarda erkek kerevit ile baslamanız yararlı olacaktır, dişi kerevitler erkeklere nazaran daha büyük olurlar ve dişiler büyüklüklerine göre 10 ila 80 tane yumurta tasiyabilirler ,bu yumurtalari kuyruk kisimlarinin altinda 2-4 hafta arasi,suyun sicakligina bagli olarak olarak tasirlar,Daha sonra yavrular teker teker kendilerini birakirlar.
Ama kerevitlerden biri hayatından memnun değil sanırım, intihara kalkışmış. Baksana fotoğrafa:
"Bu akşam ölürüm beni kimse tutamaz, séééğn bile tutamazsın...." derken bırakıvermiş uçurumdan aşağıya kendini...