Borneo Vatoz?
Arkadaşalar müşterim olan Eminönü'ndeki Köşk Akvaryumdan 2 gün önce Borneo Vatoz aldım. Fakat bu cinsi ilk kez gördüm. Bu cins hakkında bilgi edinmek isiyorum ama bu isimde bir vatoz cinsi bulamıyorum internette. Fotoğraf, açıklama veya link olarak yardımcı olursanız Çok sevinirim.
Teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=zuzu]Beaufortia leveretti yazarak ararsanız bulabilirsiniz.[/QUOTE]
Teşekkürler
Anladığım kadarıyla bu balık sıcak suları sevmiyor, fazla büyümedikleri içinde her tanka adapte olabiliyorlar, otcul beslendiği içinde diğer balıklara hiçbir agresif davranışta bulunmuyorlar, erkek dişi ayrımı çok zor, derileri diğer vatoz cinslerine göre çok ince olduğu için saldırgan balıkların saldırılarına karşılık veremiyor, tam anlayamadım ama galiba kuma inmesi pek hayıra alamet değil. Fakat çok şirin ve göze hitap eden bir balık. Ancak diğer vatozlar kadarda çalışkan ve alg düşmanı değil.
Serhat bey cok degisik ilginc ve benim icin bir okadar da guzel bir balik.
Benim akvaryumumda vatozlar olmazsa olmazlarindan her gordugum degisik turu aliyorum,bu tur burda bulunmamakta ama benim akvaryumcuya sparisi verecem hemen (gerci ozel spariste fiyatlari cok yuksek tutuyorlar ama neyse) sizlere sormak istedigim bu turun Turkiye fiyati ne.?
[B]2168,1[/B] [B]2175,2[/B] [B]2448,3[/B]
İl: Istanbul
Arkadaşlar bu gün gidemedim ama telefonda fiyatını öğrendim. Yarın gidip alıcam. Fiyatı Eminönü Köşk Akvaryum'da 3.5 YTL.
Bu arada vatozum bu gün ön cama geldi biraz inceledim ve zannedersem kalbiydi içeride atan. İnanın çok heyecan verici birşeydi. O küçücük şeyin minicik kalbinin atışını görünce insanın Allah'a hayranlığı bir kat daha artıyor.
İşte arkadaşlar benim Beaufortia Leverettim veya diğer adıyla Borneo Vatozum.
Sakın cichlidlerin yanına koymayın, sadece üst derisi kalıyor geriye.O sevimli şeyin sadece üst derisi ile karşılaşmak hiç de hoş olmuyor.İnsanın tutup koparası geliyor cichlidin kafasını.