Boynuzlu siyah calvus ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Boynuzlu calvus türü yoktur.Fiziksel özelliği gereği calvuslar kıvrak kayalık veya kabuk tarzı kıvrımlı hollere rahatça girip,çıkan ve hareket eden canlılardır.Bazen olumsuz nedenler yüzünden daha çok ani korkma ve kaçması gereken durumlarda stres faktörününde etkisiyle bahsini ettiğimiz hollere hızlıca girip,üst çene kemiğini yahut burun kemiğini kırdıkları gözlemlenmiştir.Bu haliyle ticari değeri düşen canlıları,sürümü kolay olsun diye bazı ticaret ehli insanlar kendi değimiyle"gergedan burunlu calvus,boynuzlu calvus"diye satmaktdırlar.
Arkadaşım gelmedi internet cafe de ono bekliyorum .Herkesten özür dilerim.Zaten balıkları satmayı düşünüyorum.Düğünüme 3 ay kaldı .Balıklara yazık olacak yoksa.Çünkü genelde insanlar balıkltan anlamayanlar diyelim onları akvaryum camına vurarak sevdiğini sanıyor
Sanırım bahsedilen çene yapısındaki çıkıklık yada boynuz konusu benim bu calvusumda var. Daha ayrıntılı çekilmiş resim koymak isterdim ama maalesef işyerimden imageshack sitesi yasaklı siteler kategorisinde yeralıyor.
http://www.akvaryum.com/Fotogaleri/pic.asp?iCat=29&iPic= 6496
Sanırım bahsedilen çene yapısındaki çıkıklık yada boynuz konusu benim bu calvusumda var. Daha ayrıntılı çekilmiş resim koymak isterdim ama maalesef işyerimden imageshack sitesi yasaklı siteler kategorisinde yeralıyor.
http://www.akvaryum.com/Fotogaleri/pic.asp?iCat=29&iPic= 6496
[/QUOTE]
Evet sanırım eminönünde gördüğüm bu tarz bir çene yapısı vardı.
Sağlıklı balıklar dilerim.
arkadaşlar verdiğiniz örneklere uygun olarak resimi güncelleyebileceğim bir site buldum sonunda. Çenesi çıkık yada boynuzlu diye bahsettiğiniz Calvus aşağıdaki linkte daha belirgin gözüküyor.yorumlarınızı buna göre yaparsınız.
Recep bey linkini verdiğiniz fotoğrafdaki balığın çenesi çıkmış, deformasyon kalıcı olduğundan ve balık bu şekilde büyüdüğünden üst dudak üzerinde et birikmiş ve çıkıntı yapmış. Boynuz değildir.
Saygılar.