Bricardi gözlemlerim.
bende 3 adet bikardi aldım 10 gün kadar oluyor bildiğim kadarıyla 1 e 2d benim merak ettiğm sayı az olunca neden eş tutmaları zorlaşıyor birde tankta kazılmadık kaya dibi bırakmadılar ve sürekli erkek dişilerle ilgili acaba ne kadar süre sonra eşleşme sağlanır veya hiç eşleşmeme durumuda söz konusumu? balıklarım 5_6 cm civarında.tank 70lt lik
durmuş karakoyun
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
birde lale mercanın kilosu ne kadar bilen varmı burada fazla para vermeyelim
selamlar
Brichardiler yumurtalarını yiyebilir mi?
2 gün önce yumurtaları kayanın içinde gördüm.Fenerle de bir müddet baktım.Balıkları çok rahatsız etmemeye çalıştım.Sürekli yüzgeç sallayıp sirkülasyon yapmaya çalışıyorlardı.Pek yem de yemediler iki gün boyunca.
Fakat bugün akşam eve gelince yumurtaları aynı yerde göremedim.Kaya büyükçe 2 kg. ağırlığında ve 2 tane uzun tünel şeklinde delik mevcüt.Yumurtalar da bu tüneldeydi zaten.
Acaba yumurtalara birşey mi oldu?Yoksa sakladılar mı?
4 Martta ilk yumurtaları kayanın içinde görmüştüm.Şimdi kayanın içinde hiç yumurta yok.Sanırım kayanın yanındaki deniz kabuğuna taşıdılar.(öyle umuyorum) Arada sırada o kabuğa girip çıkıyorlar.Ama kabuğun içinde hiç bir hareketlilik yok.Bugün 9 Mart ve 5 gündür yavruları görmem gerekmez miydi?
Az önce bir akvaryumcuya sordum.Ve strese girdilerse yumurtalara bakmandan çok rahatsız olmuşlarsa yemiş olabilirler diye bir cevap verdi.Çok daha rahatsız etmedim.İlk gördüğümde ufak bir fenerle kayanın karanlık deliğine baktım sadece.
Sabır mı dersiniz?Daha vakti var mı normal olarak?Yoksa kötü birşey olabilir mi?
Evet daha önce fotoraflı bir anlatım da gördüm, nette aratınca konuyu.Hatta linki de bu.
http://www.geocities.com/mumugul/
Ama akvaryumcu bey 3-4 günde çıkar diyince şüphe oldu bende.
Teşekkürler.Sizin başınızı da çok ağrıttım. :)
Bilgi paylaşan herkeze tesekkürler. Emeklerinize sağlık. Nice yavrulu günler. Bende de 220 Lt lik tank var içinde 10 adet yavru leleupi var (4 cm - 6 cm arası) onların yanına 4 yada 6 adet bricardi almayı düşünüyorum. Ayrıca 4 yada 6 tane calvus düşünüyorum. Birlikte uygun mu?