Brichardi Cennetim ( Neolamprologus Brichardi )
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 18:29
Fotoğraf:
Canlılar: Neolamprologus Brichardi (2 Damızlık ve sayısını bilemediğim kadar yavru)
Malzemeler:
BURAKBAGCIOGLU 2012-02-20 17:33:32
Boyut (cm):
100 x 38 x 47 cm
80 x 28 x 47 cm
Kapasite (litre): 175 lt + 100 lt
Canlılar: Neolamprologus Brichardi (2 Damızlık ve sayısını bilemediğim kadar yavru)
Malzemeler:
Ana tank:
Jebo 825 Dış filtre
Tetratec 200w ısıtıcı
RS 12000 Şarjlı hava motoru (diğer tanka da bağlı)
Resun AF-2009 D Oto.Yemleme
2x18 W Anubias ışıklandırma
25 kg siyah Hagen kum
35 cm çapında lale mercan
Yavru tankı:
Hydor Crystal Duo-4 iç filtre
Tetratec 100w ısıtıcı
2x15 W Roxin ışıklandırma
10 kg beyaz kuvarz kum
Akvaryum Bakımı: 15 günde bir dip temizliği ve %20 su değişimi
Kullanılan Yemler:
Akvaryum Bakımı: 15 günde bir dip temizliği ve %20 su değişimi
Kullanılan Yemler:
NLS Cichlid Formula
Dainichi Color FX Baby Cichlid
Sera Granumeat
Tetra Cichlid Sticks
Kurutulmuş artemia
Ayrıca yeni yumurtadan çıkan yavrular olduğunda ilk 15 gün boyunca canlı artemia
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: YOK
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: YOK
Arkadaşlar herkese merhaba,
2 yıl kadar önce yakın bir arkadaşımın etkisiyle başladığım akvaryum hobim, bu süre içerisinde hiç durmadan büyümeye devam etti. Forumla tanışmam ise kısa bir süre öncesine dayanıyor. Ancak bu kısa sürede buradaki hobiye gönül vermiş arkadaşlar sayesinde çok güzel bilgiler edindim. Bu da bana paylaşımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. O yüzden, kendi çapımda elimden geldiği kadar titizlikle kurduğum ve herbirini ayrı ayrı zevkle izlediğim akvaryumlarımı ve balıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Yavrulatma ve karantina tanklarını saymazsak şu anda 12 tane tankım var ve artık işyerimde boş yer kalmadı Ama her yeni tank kuruşumda ilk günkü heyecanı yaşadım. Bence bu hobide doyum noktası diye bir şey yok.
Bütün tankları bir seferde tanıtmam imkansız tabi ki. O yüzden bugün sizlerle hobiye başladığımda ilk kurduğum 2 tankı ve ilk balıklarım olan Brichardi'lerimi paylaşmak istedim. Hilal şeklindeki kuyrukları ve gözlerindeki maskeleriyle çok güzel ve özel bir Tanganyika türü olduğunu düşündüğüm bu balıkları, hala daha büyük bir zevkle besliyorum.
Değerli yorumlarınızı benden esirgemezseniz çok mutlu olurum. Herkese iyi akşamlar ve bol yavrular dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 18:42
Teşekkür ederim Yılmaz Bey, keşke herkes bu balıkları sizin gibi renkli bulsa. Maalesef işyerime gelen misafirlerimin çoğu Brichardi'leri diğer balıklara nazaran renksiz ve anlamsız buluyor Görselliği biraz daha canlı ve renkli kılmak için bu tankların aydınlatmasında mavi ve pembe kombinasyonu kullanıyorum, sanırım amacıma ulaşmışım. Tekrar teşekkürler, iyi akşamlar dilerim.
BURAKBAGCIOGLU 2012-02-18 18:46:52
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 18:56
Teşekkürler Hakan Bey, ben de gerçekten çok severek besliyorum. Özellikle aile yaşamları, anne-babanın ve büyük kardeşlerin küçük yavruları koruması gerçekten izlemeye değer görüntüler ortaya çıkarıyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 21:47
Maaşallah Burak bey, değişik bir tür ve gerçekten güzeller. Tankın genel görüntüsü biraz fazla renkli ve suni olmuş. Bence az daha doğal olsa daha başarılı bir görüntü oluşur.
Sağlıklı beslemen dileğiyle.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 08:21
Burak bey beslediğiniz tür bana göre en karizmatik en karakterli balık türü 7-8 yaşımdan buyana balıklarla ilgilenirim bu zaman içerisinde beslediğim balıkların içinde en karakter sahibi balık olarak brichardileri gördüm.balıklarınız da gayet güzel fakat akvaryum dizaynınız hoşuma gitmedi ben daha sade balıkların kendi güzelliklerini yansıtabilecekleri bir akvaryumunuz olsaydı daha güzel olurdu diye düşünüyorum,tabii balıklar da taktir de sizin saygılar.tanıtımlarda lepto tankımın videosunu paylaştım izlerseniz belki düşüncelerimi daha iyi anlarsınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 00:24
Can Bey ve Durmuş Bey, değerli yorumlarınız için çok teşekkürler. Balıkları beğendiğinize çok sevindim, inanın ben de onlara gözüm gibi bakıyorum, sağlıklı ve mutlu olduklarını gördükçe de aldığım keyif katlanarak artıyor.
Dizaynla ilgili yorumlarınızda da haklısınız. Yılmaz Bey de aynı durumu belirtmişti. Bilhassa 80'lik tank aşırı renkli. Aslına bakarsanız o tankı ilk başlarda sadece büyüyen yavruları ayırmak için dekorsuz bir şekilde kullanmayı düşünüyordum. Sonra elimden bulunan malzemeleri değerlendireyim boş durmasın dedim ve 1 günde bu hale geldi.
Aslında ben de bir süredir bu tanklarda daha doğal duracak bir dizayn değişikliği yapmayı düşünüyordum ama elim gitmiyordu. Şimdi sizlerin de etkisiyle en kısa sürede daha doğal bir dizayn çalışması yapacağım inşallah. Tekrardan teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 15:15
[QUOTE=Hasan KARAKUŞ]MAŞALLAHBurak bey.ALLAH nazarlardan saklasın.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Çok teşekkürler Hasan Bey, nazar korkumdan akvaryumlarımı yavaş yavaş paylaşıyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2012 18:10
Bu balıklar için çok emek veren arkadaşım burağı tebrik ediyorum gerçekten çok sağlıklı mutlu balıklar yavrularıda bir o kadar güzel brichardi bakmak istiyen olursa mutlaka bu balıkların yavrulardan edinmeye çalışsın eğer mümkünse o kadar güzel sağlıklı düzenli bakılıyorlar ki yüzmelerinden davranışlarından belli bu konuda çok daha tecrübeli abilerimiz var onlardan öğrendiğimiz kadarıyla balığı gördüğünüzde hissedersiniz ya işte bu balıklarda o şekilde daha nice yavruları olur inş. büyütürsün nazar değmesin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2012 10:23
Burak bey; siyah hagen kum kullanmanızın özel bir sebebi varmı?Brichardilerin yavrularını yememelerine rağmen yavru tankına neden ihtiyaç duydunuz?Aynı zamanda çok küçük olan yavruları yavru tankına nasıl ayırıyorsunuz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2012 16:08
[QUOTE=ibrahim hk]
Burak bey; siyah hagen kum kullanmanızın özel bir sebebi varmı?Brichardilerin yavrularını yememelerine rağmen yavru tankına neden ihtiyaç duydunuz?Aynı zamanda çok küçük olan yavruları yavru tankına nasıl ayırıyorsunuz?[/QUOTE]
Merhabalar İbrahim Bey,
Sizin de bildiğiniz gibi balıkların stres düzeylerine etki eden etkenlerin başında dekor, kum seçimi, ışık, dış ortam (kalabalık, hareket), popülasyon geliyor. Brichardi de ortanın üzerinde agresif ve dış etkenlere karşı hassas bir tür. Aslında doğal ortamlarındaki gibi bej-toprak rengi kumda daha hoş görünmelerine rağmen, koyu renk kumun stres azaltıcı olmasından dolayı siyah tercih ettim ve oldukça verim aldım.
Brichardiler sizin de belirttiğiniz üzere yavrularını yemiyorlar, ancak yavrular 3. nesile kadar olan kardeşlerini koruyor, daha genç olanlara karşı agresif tutumlar sergiliyor ve yutabilecekleri küçüklükte iseler afiyetle yiyorlar. Bu çiftten bugüne kadar 14-15 nesil yavru aldım (takribi olarak 1000 yavru), ve belli büyüklüğe ulaşanları (4-5 cm) başka bir tanka ayırarak yeni yavrulara zarar vermelerini önledim. Yani aslında yavru tankı diye tabir ettiğim tankta bulunan balıklar damızlık altı boya gelmiş gençler.
Sağlıklı balıklar dilerim,
Selamlar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir