brichardilerim yavrulamış
Herkese selamlar. az önce yavaş yavaş harketlenmeye başlamış yavruları farkettim . Henüz beklemiyordum daha eş tuttuklarını bile sanmıyordum.Akvaryumumu biraz anlatıyım; tank 35 litre kadar . Yaklaşık 20 25 gün öce 7 tane brichardi almıştım. 3 tanesi gruptan dışlandı hatta bi tanesi öldü. Diger 2 yi plastik yavruluga ayırmıştım halen orda yaşıyorlar. Asıl 4 tane koloni gibi olmuştu ama herhangi bi kur göremedim , belkide koridorda oldugu için fazla dikkat edemedigimdendir . hangi 2 sinin eş tuttugunu, nekadar önce ve nasıl yumurta bıraktıklarını bilmiyorum. YAlnız şu an digerlerine göre daha küçük olan 2 tanesi yavruların bulundugu lale mercanının önlerinde dolanıyorlar ve diger 2 büyüğü yaklaştırmıyo gibiler . Sanırım anne- baba onlar. Öbür 2 taneyi çıkarmalımıyım ? yoksa yavrularımı ayırmalıyım? dişi- erkek i nasıl ayırt edebilirm? digerlerininde eş tutma ihtimli nedir( mesela yavruluktaki 2 tane hiç kavga etmyo ve 1-2 haftadır küçücük yerde birlikte iyi yaşıyorlar , eş olmuş olabilirlermi? ) bu yavruların oldu yerdeki diger balıkları çıkarmalımıyım? Görüşlerinizi bekliyorum çok teşekürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir