Brundilerim sonunda geldi:) (Yeni resimler sayfanın en altında )
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2010 02:46
Fotoğraf:
Boyut (cm):125x50x65
Kapasite (litre):412 Lt
Canlılar: Frontoza brundi.technofear 2010-12-09 02:23:47
Boyut (cm):125x50x65
Kapasite (litre):412 Lt
Canlılar: Frontoza brundi.
Arkadaşlar Bu sefer konu açmamın sebebi balıkların boyları uzun seçildiğinden.
Aldığım dişiler 22-24 cm aralığında erkek ise 27-28 cm arasında.
Balıkları yarın akvaryuma koyacağım ve inanın içimde bi kıpırtı var.
Açıkcası düne kadar alıp satıyordum hobiciyim ama ticaret vardı gözümde. Ama bu balıkları asla satmaya kıyamayacağm. Fotoğrafları akşam paylaşacağim. 2-3 dişi daha eklemeyi düşünüyorum. Ayrıca elimde olan mangrow kökünü de akvaryuma koymayı planlıyorum..
Güzel bişeyler ortaya çıkacak gibi.
Sanırım biraz da heyecan var :)
Akvaryum Bakımı: Haftada %20 su ve dip çekimi.
Kullanılan Yemler: 6-7 çeşit var isimlerin hepsi aklımda değil.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya tuzu haricinde ilaç kullanma taraftarı değilim.
Aldığım dişiler 22-24 cm aralığında erkek ise 27-28 cm arasında.
Balıkları yarın akvaryuma koyacağım ve inanın içimde bi kıpırtı var.
Açıkcası düne kadar alıp satıyordum hobiciyim ama ticaret vardı gözümde. Ama bu balıkları asla satmaya kıyamayacağm. Fotoğrafları akşam paylaşacağim. 2-3 dişi daha eklemeyi düşünüyorum. Ayrıca elimde olan mangrow kökünü de akvaryuma koymayı planlıyorum..
Güzel bişeyler ortaya çıkacak gibi.
Sanırım biraz da heyecan var :)
Akvaryum Bakımı: Haftada %20 su ve dip çekimi.
Kullanılan Yemler: 6-7 çeşit var isimlerin hepsi aklımda değil.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya tuzu haricinde ilaç kullanma taraftarı değilim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2010 09:35
Mango kökü ph'ı düşüreceğinden Brundiler için tanka koymanız sorun yaratabilir. Bunun dışında balıklarla olan yeni fotoları sabırsızlıkla bekliyorum.
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2010 11:16
Merhaba
Katkılar konusunda en güzeli bence su değişimlerinde karbonat ta kullanıyorum. O bahsettiğin kıpırtı
hobiye duyduğumuz sevgi den kaynaklanıyor.
Sağlıklı Balıklar
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 01:50
Yorumlarınızı eksik etmeyiniz :) Dekor eksiğimi pazara sakladım yarın güzel bi dekor vermeyi düşünüyorum vakit bulursam
[QUOTE=tuncer2234]Mango kökü ph'ı düşüreceğinden Brundiler için tanka koymanız sorun yaratabilir. Bunun dışında balıklarla olan yeni fotoları sabırsızlıkla bekliyorum.[/QUOTE]technofear 2010-12-05 01:55:03
[QUOTE=Rainbow]Akvaryum hacmi devasa büyüklükte. Başarılarının devamını dilerim.[/QUOTE] Teşekkürler O kadar da büyük değil normal boyut diyelim :)
[QUOTE=yavuzozcan]
[/QUOTE]
Peki karbonatı ne kadar atmalıyım 412 lt hacmi var akvaryumun ve kullanımı nasıl oluyor biraz bahsetmeniz mümkün müdür?
[QUOTE=tuncer2234]Mango kökü ph'ı düşüreceğinden Brundiler için tanka koymanız sorun yaratabilir. Bunun dışında balıklarla olan yeni fotoları sabırsızlıkla bekliyorum.[/QUOTE]
Aldığım arkadaştaki akvaryumda da mangrow kökü vardı bi sakınca görmedım eğer herhangi bi sorun sezersem yada yavru almada problem yaşarsam çıkartacağm teşekkrler.
[QUOTE=Rainbow]Akvaryum hacmi devasa büyüklükte. Başarılarının devamını dilerim.[/QUOTE] Teşekkürler O kadar da büyük değil normal boyut diyelim :)
[QUOTE=yavuzozcan]
Merhaba
Katkılar konusunda en güzeli bence su değişimlerinde karbonat ta kullanıyorum. O bahsettiğin kıpırtı
hobiye duyduğumuz sevgi den kaynaklanıyor.
Sağlıklı Balıklar
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 10:18
İhsan abi başarıların devamını dilerim.İnşallah ileride yavru alırsın.Ama dekoru kesinlikle ve kesinlikle fazlalaştırmalısın.Bu arada balıkların cinsiyet oranı nedir?
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 14:21
[QUOTE=Akvaristman1029]İhsan abi başarıların devamını dilerim.İnşallah ileride yavru alırsın.Ama dekoru kesinlikle ve kesinlikle fazlalaştırmalısın.Bu arada balıkların cinsiyet oranı nedir? [/QUOTE]
2 Dişi 1 Erkek burak bugün bakalım gidip halletmeye çalışcam
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 15:01
Karşıyakadan mı alacaksın İhsan abi?
Akvaristman1029 2010-12-05 15:01:53
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 15:28
[QUOTE=Akvaristman1029] Karşıyakadan mı alacaksın İhsan abi? [/QUOTE] Eskişehir yolunda taş market diye bi yer varmış... 1-2 kişi orayı tavsiye etti oraya gitmeyi düşünüyorum
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2010 20:38
İhsan abi gördünmü mongo kökü suyu yumuşatırmış ph artırmıyomuş kaç gündür araştırıyorum kimin dediği doğrudur diye ve artık dogru sonucu gördüm suyu yumuşatırmış aklımı çok karıştırmıştın.
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 01:31
Brundileriniz hayırlı olsun.Sizden daha net fotolar bekliyoruz.Ayrıca balıkların stresini azaltmak için acil kaya eklerseniz iyi olur.Saygılar...
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 02:20
[QUOTE=musting]İhsan abi gördünmü mongo kökü suyu yumuşatırmış ph artırmıyomuş kaç gündür araştırıyorum kimin dediği doğrudur diye ve artık dogru sonucu gördüm suyu yumuşatırmış aklımı çok karıştırmıştın.[/QUOTE]
Tamam uzatma :D
[QUOTE=miras] Brundileriniz hayırlı olsun.Sizden daha net fotolar bekliyoruz.Ayrıca balıkların stresini azaltmak için acil kaya eklerseniz iyi olur.Saygılar...[/QUOTE] Kaya ekleyeceğm fakat hiç vakit bulamadım gidip almaya.. Fotoğraf ekliyorum birazdan.. Teşekkürler.
Dişilerin biri kararmış ve tüpçük çıkarmış umarım yakında yavru alacağım :)
[QUOTE=miras] Brundileriniz hayırlı olsun.Sizden daha net fotolar bekliyoruz.Ayrıca balıkların stresini azaltmak için acil kaya eklerseniz iyi olur.Saygılar...[/QUOTE] Kaya ekleyeceğm fakat hiç vakit bulamadım gidip almaya.. Fotoğraf ekliyorum birazdan.. Teşekkürler.
Dişilerin biri kararmış ve tüpçük çıkarmış umarım yakında yavru alacağım :)