Bu akvaryumda Neon bakabilir miyim?
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2010 19:08
Bu akvaryumda neon tetra veya kardinal neon tetra bakabilir miyim?
Boyut (cm): 50*25*34 - Kapasite (litre): 42 -- Bitkiler: Anubias + Java Yosunu + Subulata + Burgulu Saz + Bacopa Monnieri + Crypto Wendtii Brown Malzemeler: Hydor prime 10 Dış Filtre: 300L/S - Champion Hava motoru + 100 watt ısıtıcı -- Işıklandırma: 1 adet Sylvania F15W/Gro + 1 adet 8 W Roxin pembe floresan Taban: Koyu Çakıl (Kızıla Çalan) + Altında çok az beyaz kum + Silis Kum + Hagen Siyah Kum + Biraz ista lav taşı + Mango Kökü + Fosil Kaya
Şu anda yaşayan canlılar: Canlılar: 1 Bolivian Ram(5 cm) + 5 Rasbora + 5 Siyah Neon + 3 Panda Cory
5 Rasbora + 5 Siyah Neon 'u çıkarıp 10 tane neon tetra veya 10 tane kardinal neon tetra eklemeyi düşünüyorum. Bolivian ve pandalar kalacak.
Akvaryumun Su değerleri: PH:7-7.2 GH:10 D - KH:6 D - No3: <10 No2:0 Sıcaklık: 27 C
Bu değerlerde, bu akvaryum içinde, neon tetra veya kardinal neon tetra yaşar mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2010 19:32
Kesinlikle yaşar ancak neon tetralar çok hasastır alıştırma sürecini mümkün oldukça uzatmalısınız ayrıcak bulabilirseniz kardinal neonlar daha dayanıklıdır
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2010 00:54
Çok güzel yaşar.Merak etme al 6'lı grup ne kadar hassas sen gör.Bu balığın nakımı için fazla abartı var forumda bende anlamadım.
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2010 15:07
[QUOTE=FullStop]Kesinlikle yaşar ancak neon tetralar çok hasastır alıştırma sürecini mümkün oldukça uzatmalısınız ayrıcak bulabilirseniz kardinal neonlar daha dayanıklıdır
[/QUOTE]
Kardinaller bana daha güzel görünüyor. Dayanıklı olmaları işimi daha da kolaylaştırır.
Akvaryumumdaki PH:7-7.2 -- GH:10 D seviyesi gözümü korkuttu. Bu seviyeyi düşürmem çok zor. Kardinal neon özelliklerine baktığımda su sertliği yumuşak, PH da 5-7 yazıyor. Umarım bende yaşarlar.
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2010 15:51
Yaşar merak etmeyin.7 yazıyor diye tam 7 olmak zorunda değil.Ufak değişikliklere uyum sağlarlar.Neon çok hassas deniyor ama biraz abartılıyor.