Bu İşin Sonu Discus Arkadaşlar...
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2010 00:32
Fotoğraf:
Boyut (cm):100X40X50h.
Kapasite (litre):200
Sıcaklık: 29 derece
Canlılar:
Neon Tetra; Kırmızı Burun Tetra;Vatoz; vantuzlu- ters yüzen- panda vekomando çöpçü; SAE; Penguen Tetra; Ramirezi; Kırmızı Fantom; Siyah Neon
Malzemeler:Eheim 2217 plus DışFiltre; Atman 300W. Isıtıcı; 8lt. Co2 Tüp; Basıç Düşürücü Sayaç; Difüzör; 8W UV Filtre;
Taban Malzemeleri: (Alttan Üste Doğru) Prodac Fertil Peat Plates ; İsta Bitki Blok Gübresi; Prodac Fondovivo Bitki Kumu (
Aydınlatma: 2X30W. Sylvania Gro-Lux Florasant + 2X30W. Sylvania Daylightstar Uv-Stop Florasant
Akvaryum Bakımı:Pazar günleri 1 er kapak Seachem Florish, Potasyum ve Demir Haftada bir %30 dip çekimi; şu sıralar 3 günde 1 e düşürdüm.
Akvaryum Bakımı:Pazar günleri 1 er kapak Seachem Florish, Potasyum ve Demir Haftada bir %30 dip çekimi; şu sıralar 3 günde 1 e düşürdüm.
-
Kullanılan Yemler: Nls Optimum Fresh H2o Flakes; Tetra Shrimp Sticks ve ;Tetra Pul
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera Algovec; Sera Nitrivec; Tetra Aqua Safe
Kullanılan Yemler: Nls Optimum Fresh H2o Flakes; Tetra Shrimp Sticks ve ;Tetra Pul
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera Algovec; Sera Nitrivec; Tetra Aqua Safe
SEACHEM FLOURISH POTASSIUM 500 ML; FLOURISH IRON 500 ML, FLORİSH EXCEL 500 ML.
BİTKİLER:
Ludwigia natans
Nuphar japonica
Anubias Barteri Broad Leaf
Anubias Frazeri
Hygrophila siamensis
Bacoba
Ph Kontrol ünitem hazır prob'da yaşanan sorun yüzünden henüz kullanamıyorum; en kısa zaman içersinde 6.3'e sabitlenecek! Fotolarını paylaşacam
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2010 02:19
Bunun nedenini gerçekten çok öğrenmek isterim.Çünkü discuslar hakkında yaşanmış tecrübeleri olan arkadaşlardan da çok yardım bekliyorum!!!
2 ay kadar tankı kontrol ve gözlem altında tutacam.
Diskler gelmeden birçok tür tanktan çıkartılacak;
kırmızı burun, neon, sae, çöpçülerden seçmeler ve ramireziler kalacak...
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2010 02:30
Elinize sağlık güzel gidiyor bence.Dekora biraz düzen verirseniz yani sade düzenli olursa bikaç sade uyumlu bitki daha ben çok güzel olcağı inancındayım.Mesela lav kayası bi kac tane kumunuzlada uyumlu olur.Discus konusunda ben çok çok fazla araştırma yaptım elimden geldiğince size yardımcı olmak isterim.Sağlıklı balıklar.İyi bayramlar
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2010 02:47
Malum bayram arifesinde aceleci davrandım! 3 4 gün pek ilgilenemem tankla.
bitkiler kendilerine gelsinler hepberaber yerlerine karar veririz
Lav kayası suyu sertleştirmez mi? Yumuşatmak için canım çıkıyor da... :)
Filtre için zeloit aldım müsait bi zamanda biobalları çıkartıp zeloit kullanacam
Buarada herkesin kurban bayramı mübarek olsun; iyi bayramlar.....
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2010 03:12
Orçun bey lav kayası aksine suyu yumuşatır ve bünyesinde yararlı birçok mineral bulundurur.Benim akvaryumu inceleyebilirsiniz.Dedeğiniz gibi discusa gidin bence.Saygılar
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2010 09:49
Lav kayası pH yükseltmez hatta düşürür evet.
Discus abartıldığı kadar zor değil ama fazla ilgi istiyor gerçekten :D
Discus abartıldığı kadar zor değil ama fazla ilgi istiyor gerçekten :D
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2010 11:01
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim; peki zeloit hakkında fikirleriniz neler?
Birde sitede satıcı arkadaşlarlada görüşmek istiyorum...
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2010 13:25
Akvaryuma hayran kaldım fakat kumun rengi biraz kötü.Resmen hayalimdeki akvaryum.
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2010 15:04
Herşeyiyle mükemmel bence.Özellikle aqua clay kuma hayranım bende.Yalnız malum discuslar sıcaklığı yüksek istiyor.Ee birde hastalık durumunda falan yükseltmek gerekiyor sıcaklığı.O sıcaklıklarda bitkiler için sıkıntı olur.Bence bunun yanında karantina akvaryumunuz varsa süper olur.Bu güzel ortamın bozulmasına gönül el vermez çünkü
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2010 19:46
Yorumlarınız için teşekkür ederim...
Şuan ısı 29 30 derecelerde seyrediyor; mesela nasıl bir bir problem olabilir! Isıyı kaça kadar yükseltmem gerekir!
En basit karantina tankının ölçüleri sizce nasıl olmalı?
Saygılar...