Buda bir acemi akvaryumu
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 22:28
Fotoğraf:
Boyut (cm):80x40x35
Kapasite (litre):85lt
Canlılar:200 adet beyaz zebra yavrusu 20 adet sarı prenses yavrusu 2,5 haftalık
Malzemeler:dophın iç motor ama çlıştımıyorum suda fırtına estırıyor sadece hava motoru
Akvaryum Bakımı:yavrulara bişey olmasından korktugum için sadece 2-3 günde bir taze su ilavesi
Kullanılan Yemler:kuru yem (proteinli) 2 günde 1 bitkisel yem
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: bende görüntülerimi paylaşayım dedim biliyorum suyum biraz pis ama temizlemek için ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok yardım cı olursanız sevirim
Boyut (cm):80x40x35
Kapasite (litre):85lt
Canlılar:200 adet beyaz zebra yavrusu 20 adet sarı prenses yavrusu 2,5 haftalık
Malzemeler:dophın iç motor ama çlıştımıyorum suda fırtına estırıyor sadece hava motoru
Akvaryum Bakımı:yavrulara bişey olmasından korktugum için sadece 2-3 günde bir taze su ilavesi
Kullanılan Yemler:kuru yem (proteinli) 2 günde 1 bitkisel yem
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: bende görüntülerimi paylaşayım dedim biliyorum suyum biraz pis ama temizlemek için ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok yardım cı olursanız sevirim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2010 01:59
2 adet Pipo filtre kullanmanızı,tabanada ince kum (silis kum gibi) ve ufak tefek kayalar ekleyip,yapay bitkileri çıkarmanızı ve son olarak düz mavi arka fon kullanmanızı tavsiye ederim. deno06 2010-06-23 08:54:30
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2010 21:57
Tamamen doldurmamın sebebi su takviyesi yapcak olmam şu an doldurdum zaten ama bu akşam eve geldiğimde yavrularımın çoğunun ölmüş olduğunu gördüm sebebi ise dun akşam diğer akvaryumdaki iç motoru alıp yavrularınkine takmıştım sanırım ordan hastalık bulaştı ne yapacağım bilmiyorum yarına kadar bekliycem eğer ölümler devam ederse akvaryumu komple boşaltıp yeniden yapıcam kum olacak bu sefer.Yorumlarınıza teşekkürler
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2010 22:06
Halil bey,Komple su değişimi diyorsunuz ama dikkat edin ölümleri engelliyeyim derken;tümünü bi anda yok etmeyin balıkların ani su değişmine reaksiyon göstermeleri ve sonunda ölmeleri kaçınılmaz olur dikkatli olun..Sağlıklı Balıklar
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2010 10:59
Yavru balıklar ani değişikliklerden çok çabuk etkilenir.Tabana 1 cm ince kum sermeniz yeterli olur.Ufak tefek oval kayalar eklemeniz yavrular için hem saklanma ,hemde akıntıdan dinlenmeleri için faydalı olur.
Sıkça pipo filtre tavsiye etmemin nedeni ise ; yavru balıkların sık su değişimine ihtiyaç duyduklarından dolayı ,pipo filtrelerin içinde devamlı yararlı bakteri depoladığı içindir.
Sıkça pipo filtre tavsiye etmemin nedeni ise ; yavru balıkların sık su değişimine ihtiyaç duyduklarından dolayı ,pipo filtrelerin içinde devamlı yararlı bakteri depoladığı içindir.
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2010 02:16
Renkli taşları çıkarmanızı tabanada ciklet türlerinin rahat kazabilecekleri kumlardan almanızı öneririm.Silis kum gibi...
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2010 20:56
Evet arkadaşlar beyaz zebra yavrularımın hepsi ölünce bende bugün su değişimi yaptım ve sp yavrularımı kurtardım akvaryumun yeni hali tanıtım bölümünde var yorumlar için teşekkürler
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2010 15:23
Acaba resimleri sadece ben mi göremiyorum ?