Büyümesi Ne Kadar Sürer
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 10:21
Merhabalar
Benim 2 adet 2,5 cm boyunda frontoza mobam var. Bunların boyunun 7,8 cm olması için ne kadar zaman lazım.
Teşekkürler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 10:22
En az 9 ay.
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 11:01
Selamlar. Bu süre akvaryumun hacmine, varsa diğer balıkların türüne ve beslenmeye göre değişiklik gösterecektir.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 21:48
Ayda yaklaşık 1 cm olmak üzere 6-7 ayda o boylara gelebilirler. Ancak beslenmeleri çok çeşitli ve uygun yemlerle olmalı. Ayrıca haftalık su değişimleride faydalı olur.
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2008 08:47
Anladığım kadarıyla aynı akvaryumda yunus koloniniz de var. Eğer öyleyse bu süre uzar çünkü frontosalar bir zahmet yem yiyene kadar yunuslar ne verdiyseniz süpürür. Aynı hatayı ben de yaptığım için 1 yaşını geçmesine rağmen frontozalarım hala 5-6 cm idi. Size tavsiyem frontozalarınızı yine kendileri gibi yavaş yem yiyen diğer frontoza türleriyle ya da calvus gibi balıklarla beslemenizdir. acemi41 2008-03-04 09:01:46
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2008 09:20
Arkadaşlarında dediği gibi, su, yemleme, kullandığınız yem, akvaryumun hacmi, balık sayısı ve bakım ustalığınıza bağlı, iyi bir bakımla 1 yılda gelir. Saygılar.
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2008 12:47
[QUOTE=akeskus] Anladığım kadarıyla aynı akvaryumda yunus koloniniz de var. Eğer öyleyse bu süre uzar çünkü frontosalar bir zahmet yem yiyene kadar yunuslar ne verdiyseniz süpürür. Aynı hatayı ben de yaptığım için 1 yaşını geçmesine rağmen frontozalarım hala 5-6 cm idi. Size tavsiyem frontozalarınızı yine kendileri gibi yavaş yem yiyen diğer frontoza türleriyle ya da calvus gibi balıklarla beslemenizdir. [/QUOTE]
Ahmet Bey, size katılmamak mümkün değil.
Sağlıklı balıklar, saygılar...
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2008 12:52
[QUOTE=Hiko][QUOTE=akeskus] Anladığım kadarıyla aynı akvaryumda yunus koloniniz de var. Eğer öyleyse bu süre uzar çünkü frontosalar bir zahmet yem yiyene kadar yunuslar ne verdiyseniz süpürür. Aynı hatayı ben de yaptığım için 1 yaşını geçmesine rağmen frontozalarım hala 5-6 cm idi. Size tavsiyem frontozalarınızı yine kendileri gibi yavaş yem yiyen diğer frontoza türleriyle ya da calvus gibi balıklarla beslemenizdir. [/QUOTE]
Ahmet Bey, size katılmamak mümkün değil.
Sağlıklı balıklar, saygılar...
[/QUOTE]
Katılıyorum, zaten frontosa, yunus, trpheus gibi balıkları tek tür beslediğinizde tadına varıp, verim alabiliyorsunuz.
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2008 13:27
Balıkların büyümesinde etkili olan faktörler;