CALVUS HAKKINDA HERŞEY
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Küçük miktarlarda su değişimi yapabilirsiniz. Doğru şekilde değişim yaparsanız problem olmaz. Pet şişe yerine daha geniş bir kap tercih etmenizde fayda var. Örneğin büyük yoğurt kapları olabilir. İğne ile içerden dışarı doğru delerek su geçişini sağlayınız. Kap içindeki sirkülasyonun iyi olması gerekir dolayısı ile yan yüzey boyunca ve tabandan çok sayıda delikler açmalısınız. Tabanında delikler olan kabın içine kum koyabilirsiniz böylesi daha iyi olacaktır ben öyle yapıyordum. Unutmadan söylemekte fayda var kabın üzeri açık kalırsa hava alması bakımından daha iyi olur.
Yavrular 10 lt pet şişedeler ve kenarları şiş ile delinmiş ve üzeri acık durumda.İçinde hava tasıda mevcut sakin sekilde hava veriyor su degişimi azar azar yapıyorum artemiayı verdikten 1 saat sonra yenilmeyenleri sırınga ile tekrar cekiyorum hergün aksamları artemia vermeme ragmen ölümler ilk bir haftadan sonra baslıyor ve 200 yavrudan 20 tane kaldı su anda.Yavruları pet şişeye alalı 15 gün oldu ilk hafta hersey cok güzeldi ama ikinci hafta felaketle sonuclandı.Balıklarımın birkac fotosunu ekledim fotograf makinası iyi olmadıgından cekimler kötü oldu kusura bakmayın
Artemia yı topluyorum demişsiniz.Bırakın kalsın yavruların yiyip yemediğini bilemezsiniz çünkü.Bu arada pet şişedeki su az hacmi yükseltmelisiniz.Yalnız anaçlarınız çok güzel bunuda belirtmeden geçemeyeceğim.
Cok tesekkür ederim sizin gold headlar gibi olamazlar özellikle sizin satışlarınızı cok yakından takip ediyorum ama bir kısmet olmadı almak sadece keske demekle kalıyorum :).Anacları cok kücükken almıştım ama sanki yanık kaldılar gibi hele bir tanesi digerlerine göre cok kücük vatozla aynı karede :) ama masallah 3. yavruları iki kere erkek yüzünden kabugu terk etti,yavruları kurtaramadık erkegin hışmından..diger dişi erkege kafa tutuyor ama küçük olan dayanamıyor,erkek tam bir canavar :) Hacimi yavas yavas yükseltirim dediginiz gibi artemiaları da bırakırım.Bu ölümler cok kafama takılıyor insallah devamı gelmez.Önerilerinizi bekliyorum