Calvus hayallerim yıkıldı
Arkadaşlar uzun süre malavi, american ve tanganika türlerinin birçoğuyla ugraştıktan sonra dedim artık calvus bakmanın zamanı geldi. Geçenlerde 7 calvus yavrusu aldım, dedim ilerde fazla erkek olursa elerim. Yavrular 3cm ve yavruları 100 lt snow ve ahli yavru tankıma aldım. İlk gün sorun yoktu. İkinci gün baktığımda 2 calvusum anormal yüzüş sergilediler. Zaten yem de yemiyolardı. Aradan yarım saat geçti ve 2 calvusum gözlerimin önünde öldü. İnşallah dedim diger 5 calvusumu sabah kaltığımda kaybetmem. Sabah kalktığımda hepsi ölmüş. Çok üzüldüm. Dostlar calvustan soğudum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba arkaşlar;
Dur bakalım ortada yanlış bişiyler var. Neden öldüklerini anlamadan nereye arkadaşlar???Diger gelenlerdemi ölsün istiyorsunuz??? Bu nasıl gaz vermektir ??
Büyük ihtimalle su degişiminden kaynaklanmıştır.tavsiyem balıkları ekleyeceginiz akvaryumumun suyundan taşıma kabına en az 30 dakika sürecek su aşılamadır.
Bende yakın bir zamanda 5 adet kalvus yavrusu getirttim. İzmir'den Kocaeli'ye yaklaşık yolculukları 8 saat veya daha fazla sürdü. Bende biraz acele etmeden yaklaşık yarım saattlik bir alıştırma süresinden sonra balıkları akvaryumuma koydum o ün bu gündür o küçük boylarına bakmadan yunuslarıma kafa tutuyorlar çok ama çok yaramaz bu hergeleler. Herkese tavsiye ederim bu efeleri korkmayın besleyin.