calvus
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2008 17:50
Merhaba arkadaşlar. Benim sorum şu; ben black calvus besliyorum. Bunlardan dişi olanları kabuklara sahiplenir değil mi?
Mesajınız imlanızdaki eksikliklerden dolayı diğer üyeler tarafından görülememektedir. Lütfen tuşu ile imlanızı düzelttikten ve bu mesajı sildikten sonra Mesajımı Yayınla'ya basarak mesajınızı tekrar aktif hale getiriniz.kampana 2008-03-30 18:27:51
Yoksa fark etmez mi, erkekte sahiplenebilir mi?
Teşekkürler..
Birde bu balıklar hep saklanacaklar mı? Hiç gezmiyorlar, nasıl hareketlendire bilirim?
Mesajınız imlanızdaki eksikliklerden dolayı diğer üyeler tarafından görülememektedir. Lütfen tuşu ile imlanızı düzelttikten ve bu mesajı sildikten sonra Mesajımı Yayınla'ya basarak mesajınızı tekrar aktif hale getiriniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2008 18:16
Calvuslarda dişi kabuğu sahiplenir ve yumurta bırakır daha sonra erkeği bu kabuğa çeker döllenme olması için.Doğaları itibari ile calvuslar çok durağan balıklarıdır.Hareketlendirme gibi bir şey yapamazsınız.Saygılar. ECZ79 2008-03-30 18:17:11
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2008 18:28
Çok sağolun verdiğiniz bilgiler için. O zaman benim şimdi 2 dişi calvusum var demek oluyor.
reis 2008-03-30 18:31:53
Forum kuralları 5.madde:
Türkçeye önem veriyoruz.
Lütfen, mesajlarınızda yazım ve noktalama kurallarına dikkat edin.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2008 20:17
Dişi calvuslarda erkekler gibi kabuk sahiplenebilir.
Calvuslarınız yeniyse akvaryuma alışana kadar çıkıp dolaşmazlar.Zaten karakterler olarak pek gezmeyi seven balıklar değiller.Çok güçlü ışığı sevmiyorlar.Mat ışıkta daha fazla geziyorlar.Eğer istedikleri gibi bir dekor kurabilirseniz daha fazla gezmelerini sağlayabilirsiniz.Veya akvaryumunuz müsait ise onları hareketlendirecek bir tür daha ekleyebilirsiniz.(leptosoma,fronti)