Calvus Nangular üredi.(dişiyi kaybettim)
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2008 21:07
Sonunda Mustafa abi.
Tebrikler...
Kayıpsız büyütmen dileklerimle...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2008 21:09
Abi hayırlı olsun. İnşallah yavrularınında fotoğraflarını çekerim
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2008 21:19
Tebrik ederim. Sanırım bu balığı üreten 2. kişisiniz. İlk üreten arkadaşımıza da dediğim gibi sizlerin bu başarıları sayesinde bu tür de ülkemizde rahat rahat bulunabilecek.
Umarım yavruları sağlıklı büyütmek kısmet olur.
Bu arada ufak bir soru, Nangu yu davranışları açısından diğer calvus türleri ile kıyaslayabilirmisiniz?
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2008 21:24
Mustafa Kardeşim, yavruların hayırlı olsun, daha nice yavrular alman dileklerim ile... Bu işin ustası arkadaşlar: 32 dişim var, hiçbiri yavrulamıyor, neden olabilir? (Hatta 1-2 tanesi sallanıyor.)
RobiNSoN
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2008 21:41
[QUOTE=atilla tarhan]
MTARIK 2008-02-18 21:42:39
Mustafa Kardeşim, yavruların hayırlı olsun, daha nice yavrular alman dileklerim ile... Bu işin ustası arkadaşlar: 32 dişim var, hiçbiri yavrulamıyor, neden olabilir? (Hatta 1-2 tanesi sallanıyor.)
RobiNSoN
[/QUOTE]
Valla hocam, ustalık haddimize değil ama 32 dişiniz de duruyorsa ne kadar güzel, bırakın 1-2 tanesi sallansın.
Bunca sene hiç dişinizi kaybetmemişsiniz ne kadar güzel.
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2008 21:51
[QUOTE=monarchos]Bu 32 dişinin kaç erkegi var:)[/QUOTE]
Ersin Kardeşim ilginize teşekkürler ama benimki sadece renk katmaktı.
RobiNSoN'dan: Sağlıklı balıklar.
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2008 00:05
MAŞALLAH. Kayıpsız bir şekilde büyütürsün İNŞALLAH.
kuntakinte 2008-02-19 00:06:31
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2008 12:21
Herkese yorumları için çok teşekürler.Bebeler halen kabuklarında anne çıkartmıyor.Yedek tankı hazırladım çarşamba günü anne ile kabugu oraya alacagım,takibinde 2-3 sonra kabugu terk etmeye başlarlar sanırım o zamanda anneyi geri anatanka yerleştiririz.
İlk batımda kayıpsız büyütmek nasip olur inşallah.
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2008 12:28
Arkadaşlar dün eve gidebildim ancak.Kurdugum yedek tankda aynı zamanda artemia düzenegide oluşturmuştum.İlk kurulumda biraz sızma olmuştu ve dip çekimi ile alırım düşüncesi ile dokunmadım.Akşam ki manzara ilginçti düzenek dışında artemialar tankda da yüzüyorlardı.Ortalık zebil gibi artemia doluydu ve mecbur yedek tankı gece birde tekrar temizlemek zorunda kaldım ve anatankdan tekrar su aldım (%100 oranında) ve kabukda ki dişiyi beklemeye başladım,çıkarda yakalarım ümidi ile ama maglesef umdugum gibi olmadı.Beklemekden sıkıldım ve işe koyuldum.Marşabayı kabugun yanına dibe yerleştirdim ve kabugu kaldırarak marşabaya ordan da yedek tanka aldım.Süpriz ise kabugu kaldırdıgım yerde yatıyordu.Firari etmiş iki yavru nangu .Onlarıda yem kapagı ile alarak kabugun içine bıraktım.
Yavrular halen keseli ve yapışkan,inşallah büyüyüp onlarda torun sahibi edecek bizi.