Calvus Tavsiye
Ben yarın 14 tane black cameron calvus yavrusu alacam 2 cm 160 litrede ölüçüleri 80*45*45 olan bir akvaryumda bakacam.Kafama takılan bazı sorular var:
1.Akvaryumda kum var kumu çıkartayımmı? Yoksa bir sorun çıkarmı?
2.Akvaryuma kaya,kabuk ... gibi dekorlar koyayımmı?
3.En besleyici yem nedir bu balıklar için?
4.Akvaryuma cüce vatos veya elma salyangozu koyayımmı?
Sorularım bunlar.
Cevaplarınız için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.
SAYGILAR..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kumu çıkarmanıza gerek yok ama siyah kum koyarsanız calvuslar rengini daha güzel gösterirler tavsiye ederim. Kabuk bence koymayın çünkü içinden çıkarmak ileride problem olabilir. 3 cm'lik balıklar için satılan yemler var onlardan verebilirsiniz. Vatoz canlılara bir şey yapmıyor diye biliyorum, sağlıklı büyütmeler çok doğru bir seçim yapmışsınız.
SAYGILAR...
SAYGILAR...
[/QUOTE]
SAYGILAR...
[/QUOTE]
Ben hiç artemia kullanmadım ama artemia çıkarabilirim çıkardıktan sonra porsiyonlar nasıl olsun ne sıklıkta vereyim.
SAYGILAR..
Bol miktarda midye koysam yaklaşık 10 tane falan bu nitrat azaltırmı?
SAYGILAR...
Bence alırken 2 cm lik alma Melih kardeşim, o dönemde yavrular çok hassas oluyorlar.Bakımı veya yemlede sorun yaşayabilirsin.Benim sana tavsiyem 4-5 cm lik bulursan ve maddi gücün yeterse al.Bende bu hafta calvus alıcam, o yüzden söylüyorum.Akvaryuma kayalardan dişilerin yumurtaları bırakabileceği mağara yada kabuklardan koymalısın, dişi sayısı kadar yeterlidir.Calvuslar için, new life spectrum cichlid formula ve tetra bits önerebilirim ama new life spectrum cichlid formula kesin kullanmanı tavsiye ederim, çok iyi ve kaliteli bir yem.Ayrıca Melih kardeş bildiğim kadarıyla tanganyika akvaryumlarında ph için Tanganyika buffer kullanılıyordu.
Saygılarımla...
Bence alırken 2 cm lik alma Melih kardeşim, o dönemde yavrular çok hassas oluyorlar.Bakımı veya yemlede sorun yaşayabilirsin.Benim sana tavsiyem 4-5 cm lik bulursan ve maddi gücün yeterse al.Bende bu hafta calvus alıcam, o yüzden söylüyorum.Akvaryuma kayalardan dişilerin yumurtaları bırakabileceği mağara yada kabuklardan koymalısın, dişi sayısı kadar yeterlidir.Calvuslar için, new life spectrum cichlid formula ve tetra bits önerebilirim ama new life spectrum cichlid formula kesin kullanmanı tavsiye ederim, çok iyi ve kaliteli bir yem.Ayrıca Melih kardeş bildiğim kadarıyla tanganyika akvaryumlarında ph için Tanganyika buffer kullanılıyordu.
Saygılarımla...
[/QUOTE]Elimde bulunan 11 cmlik dişi burundiyle takas yapacam bu balıkaları başka seçeneğim yok bunlara bakmaktan. Tanganyika buffer alacağım bir de kaya tuzu kullanacağım.
SAYGILAR...
Saygılar...
Saygılar...[/QUOTE]
Balıklarım geldi en kısa zamanda fotolarını çekeceğim.Ama 12 tane ,yem olarakta dan -ex' in yavru yemini aldım.Akvaryuma salmadım çünkü çok ufaklar geçici olarak 2,5 litrelik pet şişeden yavruluk yaptım onun içinde duracaklar.
SAYGILAR...