calvus yavruları
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2009 12:02
Merhaba arkadaşlar. Kısmetse ünümüzdeki ay 1 hafta şehir dışında olucam. 45 günlük calvus yavrularını artemia ile besledim hep. Evde yokken nasıl yemleme yapmamı önerirsiniz. Ana tankta tatil yemi yada otomatik yemleme makinası alıp sorunu çözebilirim. Ama yavrular ne olucak. Tecrübelerinizi aktarmanızı rica ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2009 09:55
Benim 45 günlük yavrulara arada sırada toz yem verdiğim oluyor.1 hafta boyunca da toz yemle beslenirlerse bir sorun olacağını sanmıyorum.Asıl önemli olan miktarı fazla tutup suyu çok kirletmemek.Geride kalan biri varsa küçük miktarlarda dip çekimi yaparsa suyun kirlenme problemi de kalmaz.
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2009 13:55
Yem makinesine toz yem koyamayacağını düşünürsek tatil yeminden başka alternatifin yok gibi görünüyor. Tabiki 1 hafta sonunda da muhtemelen kayıplar yaşayacaksın. En kaliteli tatil yemini alıp kullan derim.
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2009 15:24
Tatil yemlerini o boyda calvus yavrularının yiyemeyeceğini düşünüyorum. En iyi yöntem otomatik yemleme makinası ile Larviva start 300 yemi kullanmanız. Larviva yemi granül halde olduğu ve toz yem olmadığı için makinada tıkanma veya nemden yapışma yapmayacağı için tavsiye ediyorum. Şu an ot. yemleme makinasında kullanıyorum. Ayarlamayı iyi yapıp yemin dökülme miktarını deneyiniz ve gözlemleyiniz. Ayrıca mutlaka hava hortumunu da yemleme makinasının ilgili bölümüne bağlayın ki işi şansa bırakmayın.Daha sonra işler yolunda gider umarım. Baracuda 2009-05-24 15:25:50
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2009 22:51
Calvus yavruları çok hasassastır. Daha önce artemi dışında yem yedirmediyseniz yememe ihtimalleride var. Larvivayı bende tavsiye ederim. Yemleme makinasında ayarı iyi tutmanız gerek. Yiyemez artarsa sıkıntı olur. Uzun tatil değilse sorun olmaz ama....