Calvus Yerini Koruma
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2007 14:13
Dişi ya yumurtlamış, yada dişinin bulunduğu yuvada yavru var. Erkek dişi yumurtladığı veya yavru olduğu durumda kabuğu korur.
Saygılarımla
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 08:06
Doğrudur arkadaşlar dişiden yavru aldım. Videoyu çektikten sonra anneyi başka bir ortama aldım. Yavrular şu an dışarıda keseciklerininden kurtulmaya çalışıyorlar.
mlokman 2007-06-07 11:13:25
Bu video ve yorumlar Calvus besleyen arkadaşlar için balıkların davranışlarını / nedenlerini daha iyi anlamaları için güzel bir örnek olacaktır diye düşünüyorum.
Ne kadar muhteşem varlıklar değil mi?
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2007 12:53
Murat abi merhaba. Calvuslar mükemmel gözüküyor. Yeni yavruların da hayırlı olsun. Echoe 2007-11-12 13:51:23
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 12:51
Merhaba Murat Bey, Calvusunuz muhteşem maşallah, ben de yeni bir 100 litrelik akvaryum aldım içine tanganika düşünüyorum sizin calvusu görünce, besleyesim geldi şimdi . Ayrıca sizin ufağın yaptıklarını görünce çocukluğum da aklıma geldi, ama belirtmeliyim benim çocukluğumun yanında Bora oldukça masum kalır.
Hiko 2007-11-13 12:59:42
Sağlıklı balıklar...
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 13:46
Sayın Hikmet Bey,
mlokman 2007-11-13 13:47:04
Muhteşemliği hemen hemen her tür için söylenebilir. Bir çok türü beslemek isterdim, ancak ömür yetmez sanırım. Frontosanın asilliği, Calvusun muhteşemliği, Leleupinin haylazlığı, Sarı Prensenin oyunculuğu, Yunusun zerafeti, Brichardinin yavru yetiştirmedeki davranışları, Cüce vatozların yumurtalarının rengi , babanın yaptıkları , yavruların kararıncaya kadar geçirdikleri evrim. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Akvarasitlikte bence sınır yok. Tek sınır imkan (maddi ve mekan). İmkanlarımız 40'lik bir akvaryum dahi olsa o dünya gerçekten çok güzel. Benim Calvus akvaryumumda 80'lik bir tank. 4 Dişi 1 Erkek var. Bence hayatlarından memnun görünüyorlar. Daha profosyönel Calvuscu arkadaşların belki daha farklı önerileri olabilir. Bence seçiminiz çok yerinde.
Sağlıklı balıklar dilerim.
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2008 11:25
merhaba arkadaşlar msn den calvuslarımın fotoğrıfını göndersem cinsiyetlirini söyleyebilirmisiniz ilginize teşekkürler
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2008 11:44
Fotoğraflarınızı bu siteye yükleyip burada yayınlayabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2008 14:52
Forumda benzer yöntemler zaten yapılıyor. Bahattin Bey'in linkini vermiş olduğu site yada başka siteye resimleri ekleyip. Bu konuya yada yeni konu açarak akvarist arkadaşların yorumlarını alabilirsiniz.