Calvus'da ilginç durum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dostum dediğim gibi erkekler bazı zamanlar yuvayı sahiplenir. Sen sadece yumurtaları kontrol et.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
En kuvvetli ihtimaller şunlar.Ya kabukta dişi de var ve siz göremiyorsunuz.Ya da erkek zannettiğiniz balık dişi.Bunun dışında çok düşük ihtimaller var örneğin,dişi yumurtladıktan sonra bir sebeple yumurtalarını terk etti.Genelde çıkmayacak yumurtaları terk ederler.Ama söylediğim gibi bunlar düşük ihtimaller.Söylediğim ilk iki durumdan biri söz konusu.Özellikle erkek sandığınız balık dişi olabilir.Bunu yaşayan ilk kişi olmazsınız
Erkeğin bölgeye balık sokmaması oldukça normal.Hem dişiyi hemde yavruları koruma güdüsü.Ben yavru zamanı elimi akvaryuma sokup kabuğa uzanamıyorum mesela.Hem dişi hem erkek saldırıyor ve elime vuruyorlar.Yalnız şunu unutmamak gerekir erkek yavruları yiyebilir.O yüzden gözlemlerinizi iyi yapıp zamanı geldiğinde o yavruları ayırmalısınız.Özcan arkadaşımızın dediği gibi eğer dişi orada ve siz göremiyorsanız dişi gereken önlemi alacaktır.Benim önerim yumurtaları fazla geçe bırakmadan çıkarın.Hareketli duruma geldiklerinde hem yem olmaları için açık hedef hemde sizin çıkarmanız için zorluk teşkil edeceklerdir.
Saygılar...
Şuanda yavrular kabuğun içinde başka bir tanka ayırdım.Anne halen kabuğun içinde ama baba büyük tankda kaldı.Sizce babayıda yavruların bulunduğu tanka koyayımmı?