Calvusda problem
Akvaryumun özellikleri :
100 * 50* 30
Eheim dış filtre
Mavi ışık, günde 2 defa sera yem ve su piresi (bazen)
Lütfen acil önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler…
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sayın selom öncelikle geçmiş olsun.Balıklarınızın boyu nedir ve kesin cinsiyet ayrımı yapılmışmıdır?
Yaklaşık olarak erkek 4 diğer iki dişi 3 er cm boyundalar. Cinsiyet seçiminde çok iyi değilim ama bilen bir arkadaşımdan yardım aldım. Öneriniz için teşekkürler, acaba dekorasyonun yanısıra aydınlatma ve yemleme için de önerileriniz var mı?
Arkadaşlar eğer küçük yaşta balıklar alacaksanız.Gidip akvaryumculardan almayın.Forumda kendi ürettiği balıkları satan birçok arkadaş var.Bunu şu sebepten söylüyorum.Akvaryumculardan aldığınız balıkların hem akvaryuma hem birbirlerine uyumu daha zor olur.Ama hobici arkadaşlardan aldığınız balıklar birlikte büyüdüğü için bu tür kayıpları çok az yaşarsınız.(ben hiç yaşamadım)
Arkadaşlar eğer küçük yaşta balıklar alacaksanız.Gidip akvaryumculardan almayın.Forumda kendi ürettiği balıkları satan birçok arkadaş var.Bunu şu sebepten söylüyorum.Akvaryumculardan aldığınız balıkların hem akvaryuma hem birbirlerine uyumu daha zor olur.Ama hobici arkadaşlardan aldığınız balıklar birlikte büyüdüğü için bu tür kayıpları çok az yaşarsınız.(ben hiç yaşamadım)
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben kendi balıklarımda cinsiyet ayrımı çok rahat yapabiliyorum hem boyları açısından hem çene ve vücut yapılarından ama akvaryumcular daki balıklar bu zor çene ve vücut yapıları bozuk olabiliyor balıkların.
Ben kendi balıklarımda cinsiyet ayrımı çok rahat yapabiliyorum hem boyları açısından hem çene ve vücut yapılarından ama akvaryumcular daki balıklar bu zor çene ve vücut yapıları bozuk olabiliyor balıkların.
[/QUOTE]
Neden akvaryumcudan balık alınırki?Eğer ufak alacaksanız yapılan yorumlarda olduğu gibi forumdan alın.Beraber büyüyen balıklarda hiç sorun çıkmaz.Geçmiş olsun.
Tankımı ilk kurduğumda 4 calvusum vardı.3e 1d olmalarına rağmen hiçbir zaman kavga etmediler.Çünkü beraber büyümüş balıklardı.Daha sonradan balık sayısını yavaş yavaş arttırdım.En sonunda 23 ad.Damızlık boyda cavlus da durdum.Koloniyi yavaş yavaş çoğalttığım için ilk zamanlarda hiçbirşekilde kavga olmadı hatta bu konuyu forumda bile dile getirdim.Ne zaman ki dişilerin hepsi birden yavru vermeye başlar oldular akvaryum karıştı.Erkekler yer ve iktidar kavgası yüzünden birbirlerini hırpalamaya başladılar.13cm lik iki erkeğim hafta sonu öldüresiye kavga etmişler.İkisininde ağızları parçalanmış.Bu haldeyken bile(yorgun ve yaralı)halen erkekliklerini ıspat içindeler ve 10 cm olan erkeklere saldırıyorlar,dişileri kabuklara zorluyorlar.Calvus akvaryumunda bu yaşananlar çok doğal.Yetiştirmek zor,yetiştikten sonra zaptetmek dahada zor.O yüzden değerliler.Dişileri öldürmelerine gelince;dişi doğurganlığını kazanmasa bile erkek çiftleşmek isteyebiliyor,baskı kurmaya çalışıyor.Bu da dişide deformasyondan tutun ölüme kadar gidiyor.