Calvuslar
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2009 11:33
85 lt lik akvaryumumda ne yaptıysam güçlü olan calvusumun diğerlerini ezmesini engelleyemedim. Bunun için ne yapmalıyım?
k_a_gan 2009-06-04 11:38:30
Sayıyı 2 ye düşürdüm, 4 e çıkardım, en güçlü olanı çıkardım, kabuk kaya var, sonra olmuyor deyip 200 lt akvaryuma attım ama nafile.
Ne yaparsam yapayım içlerinde en güçlüsü hangisiyse, diğerlerini ısıtıcının falan arkasında saklanmaya mahkum ediyor. Kabukların içine veya kayaların arkasına saklanmalarına izin vermiyor.
Ne yapmam lazım huzur için?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2009 12:52
Sanırım sıkıntı dekordan kaynaklanıyor.Size küçük bir öneri işe yarıyacağını düşünüyorum.Akvaryum içerisine akvaryum yüksekliğine yakın dikey sutun şeklinde kayalar yerleştirin ,böylece balıklar ortalıkta gezinirken birbirlerini görmeleri ve karşılaşmaları azalacağından kavgalarda azalacağını düşünüyorum.Eğer güçlü olan balık tüm akvaryumu gören bir yere yerleşirse tüm balıkları izleyip onlara nefes bile aldırmayabilir,en küçük hareketlerinde bile müdahale edebilir.Bu nedenle diğer balıklara gözden uzak yüzme alanları oluşturmak gerekir.
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2009 15:34
Haklısınız. Aslında bende aynen öyle düşünerek kayalarımı yerleştirmeye çalıştım ama kayalarım yüksek olmadığı için fazla kapatmadı.
Şimdi dediğiniz gibi yüksek mermer tarzı taşlar koyarak bir deneyim...