Calvuslarda kur davranışları
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2007 19:28
Arkadaşlar Calvusların birbirlerine kur yaptığını nasıl anlayabilirim? Mesala benim Calvuslarımdan biri diğer iki Calvusumun ( cinsiyetlerini tam olarak bilmiyorum) karınlarına doğru ağzını açarak hamle yapıp vuruyor, bunlar kur mu yoksa yer mücadelesi hareketleri midir acaba. Calvusların tipik kurlaşma davranışları nasıl olur acaba bilgisi olan arkadaşlar anlatabilirse çok sevinirim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2007 19:47
Erkek en güzel kabuğa dişiyi çekmeye çalışır ve dişi ile kabuğu bekler,sert şekilde diğer balıklara vuruyorsa dişileri üremeye zorluyor veya dişi sandıklarınızda erkek olabilir.
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2007 02:54
Valla benim erkek sürekli itiyor ama dişi bir türlü ikna olup kabuğa girmiyor hazır değiller herhalde.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2007 22:45
[QUOTE=eeremre]Calvusların kur yapması çok basittir. Erkek dişiyi kabuğa tıkıncaya kadar döver. [/QUOTE]
orandam 2007-11-05 22:46:29
Emre abinin bu mesajını okuduğum sırada,bir an kafamı akvaryuma çevirip erkek calvusumun dişi calvusumu kabuğa tıkıncaya kadar dövdüğünü görmek;ilginç bir andı şimdi de "bak yaptım" der gibi kabuğun başında bekliyor
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2007 01:43
Benim erkek calvusumda 10 gündür hırpaladı dişiyi ve sonunda ikna etti :) Şimdi yanına bi erkek daha geldi babanın yanına 2 si kavga edio dişi için bakalım ne olacak? Balıklarımın ilk eş tutması gerçekten seyretmek çok güsel ve etkileyici..