CALVUSLARIM ÖLDÜ
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2007 14:22
Arkadaşlar en çok sevdiğim balıklarım calvuslarım doğum günü hediyelerim öldüler:S
Hemde benim salaklığıma:S Akvaryumu full boşalttık ama onlar taşların arasında kalmışlar doldururken baktık onlar yok bir de baktık taşların arasında:(
Çok kötü bir durumdayım hem çok seviyordum, hem hediyeydi hemde benim hatamdan dolayı öldüler
Çok kötü bir durumdayım hem çok seviyordum, hem hediyeydi hemde benim hatamdan dolayı öldüler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 11:26
Üzüldüm geçmiş olsun.Ama çok yanlış yapmışsınız
Özellikle calvus akvaryumlarını boşaltırken.Eğer balıklarınızı sayarak akvaryumdan alamadıysanız riski sıfıra indirmek için balıkların saklanabilecekleri bütün kabukları,taşları v.b dekorları akvaryumdan çıkarın ve boşalttığınız suyla bir kaba koyun.Daha sonra tekrar aynı kabukları hiç susuz bırakmadan yeniden yerleştirin.Ortalık sakinleşince balıklar hiçbirşey olmamış gibi yeniden ortaya çıkar.
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 12:54
Evet gerçekten büyük bir hataydı. Calvus beslemeye başlayalı 3-4ay oluyor ve ilk defa tam su değişimi yapıyordum, destekleriniz için teşekkürler artık çok dikkatli olacağım. Ama doğduğumdan beri akvaryum delisiyim nasıl böyle bir hata yaptım! İnanmak istemiyorum hemde Calvuslar yani:S
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 12:56
Calvuslar, su değişimini sevmezler. Hele tamamen su değişimi çok hatalı bir durum. Akvaryumunuzdaki tüm yararlı bakteriler gitmiş olacak.
Saygılar.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 16:21
[QUOTE=xxfilesxx]Calvuslar, su değişimini sevmezler. Hele tamamen su değişimi çok hatalı bir durum. Akvaryumunuzdaki tüm yararlı bakteriler gitmiş olacak.
Saygılar.
[/QUOTE]
Saygılar.
[/QUOTE]
+1
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 19:16
Sercan Bey geçmiş olsun.İnanın ben de çok üzüldüm.Artık balıklarınız tamamen boşaltmayıp 3 te 1 ını durucak şekilde dip çekersiniz.Bundan ders almışşınızdır umarım.Mecbur bir durumdu diyorsunuz o zaman yakalayıp ondan sonra boşaltırsınız umarım bundan sonra.Saygılar..