Calvusumun gözüne ne oldu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Göz duruyor sanırım bu mantar bulaşıcı falanmıdır balığı ayırmama gerek varmı yada diğerleri tekrar vururlarmı bunu rahatsız ederlermi
Akvaryumun buhar camının açık kalmış 5 cm'lik kısmından nasıl becerdiyse dışarı atlamıştı. Sabah kalktığımda metrelerce ötede, mutfakta yerde, ve nerdeyse kuruydu. Çok üzüldüm, çöpe atmadan önce suya tutayım dedim. Sanki bir kıpırtı oldu, belli belirsiz... Ben de akvaryuma attım hemen. Tabi hayvan buz gibi fayansın üzerinden suya girince dibe çakıldı resmen ama yapacak birşey yoktu. 3 gün hareketsiz durdu, sadece solunum yaptı. SOnra yavaş yavaş hareketlendi ve hatta yüzmeye başladı. Bu dönemde gözlerinin her ikisi de aynen balığınızınki gibi oldu. Hatta ince uzun bir hal aldı, diğer balıklar kovaladı falan. Yabancı forumlardan birinde benzer bir sorun olduğunu ördüm, mesaj sahibiyle konuştuk. Muhtemelen bir çeşit mantar olduğunu ve balık Oscar olduğu için birşey yapmasam da zamanal düzelme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Mantar ilacı kullandım ve gerçekten 20 gün kadar sonra o katarakt görüntüsü kayboldu. Gerçi Oscar'lar çok güçlü balıklar, Calvus hakkında henüz bir detaylı bilgim yok, ben de bu aralar Tanganyika atnkı kuruyorum ofise. Umarım balığınız iyileşir. Muhtemelen bu da bir mantardır.
Geçmiş olsun.
bu balık cameroondur. Bilgileriniz için teşekkürler. fakat iyileştiremedim ve ümidide kestim bıraktım hala hasta gibi takılıyor hep diplerde oturuyor morali bozuk gibi takılıyor. Diğer calvuslarımın hareketleriyle bunun hareketleri çok farklı. Bende diğerleri hasta olduğundan öldürebilir diye diye yawrularımın yanına aldım. Umarım gözünden yavrulara mikrop falan bulaşmaz gerçi bolca kaya tuzu attım.
Isıtıcınızın ayarını kontrol edin.Elektrik kesintisi yaşadıysanız ve balık bu kesinti sırasında ısıtıcıya temas ettiyse gözünde haşlanma meydana gelmiş olabilir.Daha önce bu dediğim olayın örneğini gördüm.Sadece bir tahmin.