Calvusun ağzı bozuldu...
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2007 22:37
Merhaba arkadaşlar,
Takribi 20 gün kadar önce dişi calvusum lalekabuğuna yumurta bıraktı. Yavrular çıktı fakat dişinin ağız kısmında deformasyon oluştuğunu gördüm. Ara sıra bazen yapıyolardı fakat bu sefer ağız tam açık bir şekilde kasılıp kalmış. 5-6 gündür bu şekilde... Ben kendiliğinden düzelir dedim fakat bir değişiklik olmadı.
Bu konuda yardımcı olabilicek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2007 17:41
Tecrübeniz varsa kendiniz takabilirsiniz. Yoksa olan birisi size yardım edecektir yanlız çok uzun bir süre geçtiyse bu takma işlemi artık kırdak dokusundan sertleşir ve zorlamanızla kırlır ve kalıcı deformasyon olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2007 09:32
Bendede aynı sorun var ama arkadaş konuyu açmış sağolsun. Bu konuda somut bilgiye ihtiyacımız var. Birde ağzı düzelmezse doğurganlığına etki edermi. Selam ve saygılar herkese
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2007 10:19
Benim 2cmlik redfin yavrusunda olmuştu.Ağzı açık kalmıştı resmen ama daha sonra kendiliğinden düzeldi.Yaklaşık 2 hafta öyle kalmıştı.Geçmiş olsun kolay gelsin...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2007 13:09
Calvuslarda bu durum sıklıkla yaşanabiliyor. Ufak bir deformasyon kendi kendine düzelse bile büyük deformasyonlara müdahale etmek gerekir. Biraz tecrübe ve birazda el becerisiyle bu iş yapılabiliyor.
Balığı yakalayıp, sol elinizle kıpırdayamaz bir halde tutup, (sağ elinizi kullandığınızı var sayıyorum) alt çenesini önce iki tarafdan hafifçe bastırıyorsunuz. Bu işlem alt çenedeki bir problem olduğu zaman yapılır ki problem %90 üst çenede görülür. Alt çeneyi yanlardan bastırıp, yerine oturturken çene ortasındaki kıkırdak dokunun uygun olarak katlanmasını sağlamalısınız.
Üst çenede ise işlem biraz daha el beceresi ister. Balık sol elinide kıpırdayamaz halde iken sağ elinizin baş ve işaret parmağı ile üst çeneyi uç tarafına yakın bölgeden tutar, geri ittirmeye başlarsınız. Çenenin yana açılmasını ise yine aynı iki parmağınızla hafif baskı uygulayarak önlersiniz.
Bu işlem sonucunda büyük ihtimalle deformasyon azaltılır ve balık iyileşme sürecine girer. Yalnız balık iyileşse bile üst çenesinin derisi katlandığından üst çenede boynuza benzeyen bir deformasyon hep kalır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir