Cam çizildi
Sitenin linkini hatırlatma için ekliyorum:
http://www.fitchfamily.com/glass.html
"... Önce bir kaç zımparalama aşamasını öneriyorum. Çoğu çizikler için işin sırrı bir miktar 3000'lik elmas kum tozunu (muhtemelen zımpara kalınlığından bahsediyor!!!) biraz zeytin yağı ile karıştırarak zımparalamaktır. Eğer çizikler daha derinse, o zaman 3000 öncesinde 600 veya 1200 ile zımparalama adıı gerekecektir. Camı gerçekten parlatan tek şey seryum oksittir."
Sayfanın altına eklenmiş ve "Aquatic Plant Digest" tarafından gelen "önce zımparalayın ve sonra cilalayın" yorumunun detayıdır.
Bu arada o sayfadaki ilk resimdeki çizikler 1 saatlik sadece seryum oksit ile yapılmış çalışma sonrasıdır. Arada (bana göre saçma ve onlara göre de sonuç vermeyen şekilde) silikon bile sürmüşler. Sonra belirtilen yöntemleri uygulamışlar. Kabaca görünürde birşey kalmamış. Kullandıkları süngeri de atmışlar.
Seryum oksitin zehirlemeyeceğini de belirtiyor. Ama yapılacaksa boş akvaryumda yapılıp ardından temizlenmesi gerekir. Riske gerek yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Benimde akvaryumumda çizikler var ve yeni bir yöntem keşfettim, fakat seryum oksit şart, bir yerde bebek pudrasının silikon çıkardığını okudum ve akvaryumun ön camındaki silikon lekelerini bebek pudrası ve falçatayla çıkardım. Sonra akvaryum camını komple silmek istedim her zaman kullandığım vileda sert cam çizmeyen süngere bebek pudrası döktüm ve silmeye başladım, bir noktayı biraz bastırarak sildim birde baktım resmen cama işlemiş, camın parlaklığı gitti o noktada, oraya dokununca farkı anlıyorum, pürüzsüz ve çiziksiz bir yüzey oluştu fakat cam parlak değil, tahminimce seryum oksit kullanılarak orası parlatılınca muhteşem olur. İsterseniz kullanmadığınız bir camda dediğim yöntemi uygulayın ve siz karar verin sünger bu http://www.vileda.com.tr/upload/0005/9503/cizmezsunger2.jpg?1310653695 pudrayı zaten biliyorsunuz
Son olarak eklemek istiyorum el ile hiç uğraşmayın ne seryum oksit nede başka bir şeyle yapamazsınız, denenmiş uygulanmıştır ve sadece seryum oksitin kendisiylede sonuçlar başarısız olmuştur..
15 yıl önceki konuya mı🙈
15 yıl önceki konuya mı🙈[/QUOTE]
Bende akvaryumumun içindeki kılcal çizikler için araştırma yaparken denk geldim yazdım öyle. Tarihine bakmadım. Ayrıca böyle daimi bir problem için şuan cevap yazmak çokta abes olmaz bana göre 🙃
Beğenenler: [T]234095,aquafilozof[/T]