Çam Keresteden Akvaryum Sehbası
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhabalar. Yutrdisi forumlarda genelde ozellikle diy tarzi sehpalar hep ahsaptan yapiliyor. Yalniz mukavemeti arttirmak icin ozel sekilde hazirlaniyor diye biliyorum. Ihtiyacim olmadigindan dikkat etmemistim.
Bir video var burada. 560 Litrelik tank icin... YouTube'da "wooden aquarium stand" seklinde arama yaparsaniz onemli bilgilere ulasabilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=U4zbf4pSgDY
Kolay gelsin simdiden.
Selamlarimla.
[/QUOTE]
Merhaba.
biraz marangozluk biraz ahşap çatı tecrübem var.
Söylediğiniz şekilde 10x10 6 ayak kesinlikle yeteri sağlamlığı sağlayacaktır hiç şüpheniz olmasın. Gijon cıvata ve köşebent kullanmanızı tavsiye etmem düşündüğünüzün aksine daha sağlam olmayacaktır.
5x10 ları bacakların yan tarafına yapıştırmanız gerekiyor. yüzeye yeterli miktarda deniz tutkalı sürüp 12 cm ahşap vidası kullanın. 5x10 vidanın geçebileceği genişlikte delin. 10x10 u da vidadan ince bir uçla delin. her bacağa 4 vida yeterli. eğer abartırsanız parçayı çatlatırsınız.
yalnızca dikkat etmeniz gereken ağaçlar emprenyeli ve tam olarak kuru olmalı yoksa oynama yapar.
İçiniz rahat etsin diye söylüyorum. Benim sehpam da ahşap. 130x55x55 boyutlarında. bacaklar 8x8 4 bacağı var. yan kirişler 12x4 cm. bacaklar planyayla kanal açılıp kirişler inceltilerek içine çakıldı. vida kullanılmadı
Yalnız benimkinin farkı benim kullandığım ağaç dut. Yani gürgen kadar sert bir ağaçtır çam ile kıyas edilemez.