Çamaşır Makinesi Pompasından Kafa Motoru
İşte yani 3000lt/h debi oldu diyelim.. Bidon yada PVC boru olunca bidondan yada PVCden geçen su çok fazla olur mu, bakterilerin tutunmasını engeller mi? Bu kafama takılmıştı...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu arada fotoğrafları tesadüfen gördüm.. Eski mesajınızın düzelterek göndermek yerine, yeni mesaj yazsaydınız daha iyi olurdu. Fotoğrafları göremeseydim çok üzülürdüm çünkü.
Yalnız önemli ölçüde bakteri dış filterinin içinde. Yoksa biyolojik filtrasyon için dış filtre kullanılmazdı. İç filtre yeterli olurdu.
Neyse konuyu dağıtıyoruz sanki.
Bu arada fotoğrafları tesadüfen gördüm.. Eski mesajınızın düzelterek göndermek yerine, yeni mesaj yazsaydınız daha iyi olurdu. Fotoğrafları göremeseydim çok üzülürdüm çünkü.
[/QUOTE]
İşte yani 3000lt/h debi oldu diyelim.. Bidon yada PVC boru olunca bidondan yada PVCden geçen su çok fazla olur mu, bakterilerin tutunmasını engeller mi? Bu kafama takılmıştı...
[/QUOTE]
Paylaşımdann sonra,bu motorlardan yapan oldumu ? Eğer bu motorlardan yapan arkadaşlarımız olursa,yapım esnasını ve son halini bizimle paylaşırlarsa kıvançımız ikiye katlanır.:)
Dün yeni bir tane akvaryum aldım 130-60-60 (bu benim ilk büyük akvaryumum). Sıra geldi buna dış filtre yapmaya. Tesadüf dükkanada hurda bir tane çamaşır makinası geldi. Hemen su pompasını söktüm ve bir tas suda denedim. Çok iyi su basıyor. Üzerinde de 43 W yazıyordu. Filtre malzemelerinin konacağı hazneyi de kola fıçısından yapmayı düşünüyorum. Yaklaşık 70-80 cm uzunluğunda 15 cm de çapı var.Kromdan. Denemekte fayda vardır. Yaptığım zaman sonuçarı sizlerle paylaşacağım. Bu motor kaç metreye kadar su basar? Teşekkürler.
Olcay bey sizi gerçekten tebrik ediyorum, çok güzel biri iş başarmışsınız, doğru bir şekilde yapıldığında ( izole vs. ) bir sorun olmiyacağını düşünüyorum, frontozalarınızda bu arada çok güzeller, elinize,emeğinize sağlık...
Bende düşünüyorum ama ben motoru suyun dışında yapmayı planlıyorum. Kutu içine koyup kutuyada fan takmayı düşünüyorum. Şuan motor arıyorum bulamazsam yedek malzeme satanlardan alıp yapacam. Amacım dip çekimi için kullanmak.
Bende düşünüyorum ama ben motoru suyun dışında yapmayı planlıyorum. Kutu içine koyup kutuyada fan takmayı düşünüyorum. Şuan motor arıyorum bulamazsam yedek malzeme satanlardan alıp yapacam. Amacım dip çekimi için kullanmak.
Akvaryumunuzu 100 lt olarak tahmin etsek. 1 saatte 8000 litre su basan pompa ile %20 dip çekimi yapmak istediğiniz düşünürsek 9sn'de dip çekimi bitecektir. 9 sn'de de dipteki pislikleri sağlıklı bir şekilde çekebileceğinizi zannetmiyorum.