Camdaki çatlak
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Murat Bey'e katılıyorum. Bir camcıya götürün, ölçüsünü alsın cam kessin ve çatlak camı söküp yerine yapıştırsın. Unutmayınızki çatlaklar büyüyebilir. Siz evde yokken birisi akvaryuma çarpar, vs vs gibi etkenlerle çatlak büyür ve daha büyük sorunlar açabilir. Siz camı değiştirin.
Saygılar
Özel akvaryum silikonu var onlardan yapılır benim de çatladı değiştirdim yalnız riskli bir iş açılırken tüm akvaryum dağılabilir uyarıyım dedim..
SAYGILAR..
Özel akvaryum silikonu kullanınız.Camcılarda bulunmayabilir,siz temin edip götürmenizde yarar var.Normal silikon akvaryum suyunu zehirliyor,ve bitki ,balık,canlı ölümlerine yol açıyor..
Saygılar..
Burak TOKA arkadaşımın yaklaşımını izah edeyim...
Camın tamamını değiştirmek bazen daha kötü sonuçlara yol açar. Tankın mukavemetini bozarsanız, slikon kesikleri eskisi gibi tam yapışmaz su sızdırır, dikiş tutmaz kolay kolay; daha fena olur. Çatlak ilerlemeye çok istekli görümüyorsa ve basınç çok yüksek değilse içerden camla yama yapın, slikonu cok az kullanın , hava boşluğu bırakmayın ve catlağı fazlasıyla kapatacak bir cam yerleştirin. Sorun devam ederse camı kople değiştirirsiniz zaten.
Cam çatladığı halde tamamen patlamadıysa gerilim yüksek değildir. Ön cam değilse yama yapın gitsin derim tamamını değiştirmeniz daha fazla risk içerir. Korkmayın.
Saygılar