çatlak akvaryum
Arkadaşlar benzer bir sorundan muzdaripim.Tabanda oluşan çatlak.Uygun boyutta cam kestirip bol silikonla(akvaryum silikonu)yapıştırdıktan içini ve dıştan çatlağın oldu kısmı tamamen sıvıcaktım sonra kurumasını beklicek ve dekorsuz sadece su doldurup kullanıcaktım sizinde görüşlerinizi almak istedim.Ayrı bir başlık açmak istemedim gereksiz forum kirliliği oluyor fotoğrafınıda ekliyorum.Bahsettiğim yöntemle tamir etsem sorun olurmu bu arada Uğur bey siz ne yapmayı düşünüyorsunuz yam camı komple değiştirecekmisiniz?(Benim akvaryumumdaki çatlak taban kısmında.)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
ya aslında ben de sizin gibi düşünüyorum. resimdeki çatlağın aynısı benim yan camda. bugün gittim araştırdım. silikon aldım.(akvaryum silikonu) cam değiştirmenin maliyeti 5 ytl. fakat açıkcası ben pek güzel silikon çekeceklerini zannetmiyorum. işin ehli birilerini de göremedim çorumda. onun için uygun boyutta cam kestirmeyi düşünüyorum. tıpkı sizin yapacağınız gibi. müşade altında tutacağın 1 hafta boş olarak. 30 C de su olacak sürekli. eğer su kaçırmazsa kullancam. kaçırırsa camı komple değiştirip öyle deneyeceğim. ama ben sorun çıkacağını zannetmiyorum. biraz fazla uzun bir yazı oldu herhalde. SAYGILAR
Arkadaşlar benzer bir sorundan muzdaripim.Tabanda oluşan çatlak.Uygun boyutta cam kestirip bol silikonla(akvaryum silikonu)yapıştırdıktan içini ve dıştan çatlağın oldu kısmı tamamen sıvıcaktım sonra kurumasını beklicek ve dekorsuz sadece su doldurup kullanıcaktım sizinde görüşlerinizi almak istedim.Ayrı bir başlık açmak istemedim gereksiz forum kirliliği oluyor fotoğrafınıda ekliyorum.Bahsettiğim yöntemle tamir etsem sorun olurmu bu arada Uğur bey siz ne yapmayı düşünüyorsunuz yam camı komple değiştirecekmisiniz?(Benim akvaryumumdaki çatlak taban kısmında.)
[/QUOTE]
Benzer bir durum benim akvaryumumda da olusmus.. Tabanda bir catlak cizigi su anda sizdirmiyor alttan, icinde baliklarda var. Bir gun suyu yerde, baliklari da suyun ustunde gormekten korkuyorum.. Siz ne yaptiniz?
var arkadaşım bu işi sende yapabilirsin ellerin tutuyosa mesele yok henkelin akvaryumlar için ürettiği silikonu kullan evde yapıcam dersen önce çatlak camı yerinden sök bu işi yaparken jilet kullan rahatça sökebilirsin söktüğün camın kalınlığında ve ebatlarında bir cam kestir akvaryumdaki kalan silikonları yine jilet yerdımıyla temizle silikonu sür camı yerine oturttur ben bu kadar uğraşamam dersen al akvaryumu götür camcıya onlar halleder...saygılarla kafanda o kadar büyütme çok basit bi olay
ben 40 ytl ye yeni akvaryum yaptırdım 10 mm cam 70-50h-40 sizede yeni yaptırmanızı öneririm