Çatlak cam
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2007 17:34
Babamın ofisinde bir tane eski 40 litre civarı bir akvaryum var.Bugün onu aldım.İyice yıkadım.Farkettim de alt camında bir çatlak var.Bu çatlağı siliyonla kaplayıp , ne kadar zaman suda bekletip kullanmalıyım ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2007 19:39
Kardeş bence o riske hiç girme aldığın akvaryum silikonuyla o ölçülerdeki bir cam 15 ytl bile tutmaz belki al yeni bir akvaryum yap.Hem boşuna harcamamış riske girmemiş olursun.SAYGILAR
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2007 22:08
Sadece taban camını değiştirse daha mantıklı olmazmı.Habiye ilk başlarken bende dayımın verdiği küçük akvaryumunda aynı sorunu yaşamıştım.Dayım camını değiştirmişti ve bende senelerce kullanmıştım.
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2007 03:08
Bence akvaryumun altına taban camı ölçülerinde bir cam kestir ve akvaryum silikonuyla iyice yapıştır ve kuruduktan sonra 1 gün kadar tuzlu suda bekletmen yeterli olur sanırım sonrasında akvaryumu kullanabilirsin gerçi uğraşmak istemezsen sanırım akvaryumcularda 40 lt bir akvaryumun fiyatı 40 45 ytl
AKIN BAYER 2007-05-28 03:13:08
Saygılar
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2007 04:21
Hocam aynı Sorun bendede Vardı tabanda 15cm çatlak Çektim Silikonu şimdi koç gibi hiç bir şeyi yok... ama aynı şey sendede olurmu bilmem sonra çekersin mortingen strazee olur tekrar bana sövme ;)
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2007 16:29
40 litre bir akvaryum taban camının ölçüsünü içten içi alarak 4 mm cam kestir bolca silikonu sürerek içine koy ve akvaryuma koyduğun cama ağırlık yapacak bir şeyleride üstüne koy sana taş gibi bir akv. olur sorun da yaşamaz sın masrafıda en fazla 6 ytl olur