Cichlid Kusturmak Gerekli mi?
mrb.
benim merak ettiğim bir konu var bir arkadaşım cikletlerin yavru veya yumurtaları ağzında sürekli olarak tutmaları durumunda açlıktan öldüklerini o nedenle 15 ve16 gün sonra kusturulması gerektiğini söylüyor..
bu biraz anlamsız geldi bana doğruluğu varmıdır acaba ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saygılar...
Ben her zaman her yerde bu savımı savundum.Doağllık,doğallık,doğallık..Yok anne dirençsiz kalıyormuş,yok ölüyormuş..Kuluçkada bir anaç balık asla yem yemediği için ölmez.Ölüm olursa bile dış etkenler,hastalık gibi sebeblerden olur,açlıktan değil..Kusturmayı insanlarda sezeryenle aynı kefeye koyabilirsiniz.Zamansız dışarı alım işlemi..Sezeryanın iyi yönleri olduğu gibi kötü yönleri daha çoktur.Ve sezeryan ZORUNLU olduğu zaman yapılır..Kusturma işlemide zorda kalınmadıkça kullanılmaması gerekmektedir.3 yavru fazla 5 yavru az mantelitesiyle ana balığı öldürebilir,zedeleyebilir,hırpalayabilirsiniz..Çiftlik kuracaksanız itirazımda yok hani..Anaç balık günü geldimi hepsini ağzından çıkaracak ve size o muhteşem zevki tattıracaktır..Yeterli sanırım??(kusturma 12-15. kuluçka günlerinde yapılabilir)
Ben kendi şahsıma ayıramadığımız taktirde kusturma taraftarıyım. Diğer balıklar sorun olabiliyor. Ama ayırabildiğimiz taktirde doğallık en güzeli diye düşünüyorum.
Saygılarımla
dipnot: kusturma 13-15. kuluçka günlerinde yapılabilir. Erken davranıldığında yüzemeyen karnı şişmiş yavrularla karşılaşırız ve birçoğunu kaybederiz.)