CNC ile Fon Çalışmam-Yeni 3 Boyut Görünüm Eklendi
Bu akşamda ilk kat derzleme işlemini bitirdik. Birgün bekleyip güzelce kuruduktan sonra diğer katlara geçiş yapıcam.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben de bir ara kolları sıvayayım güzel bir tasarım yapayım, işlemesi kolay da tasarım uğraştırır gibi geliyor, hayal gücü de önemli :)...
Vikipedi, özgür ansiklopedi
CNC (Computer Numerical Control), NC (Numerical Control) ile çalışan tezgahlar için G-code ları oluşturulur. Bu kodlar tezgahların istenilen parçaları otomatik olarak işlenmesini sağlar. Bu kodların üretilmesi için CAD/CAM uygulamarı kullanılır.
Bazı örnekler;
Bilgisayarlarda oluşturulan tasarımlar yine bilgisayarlarla CNC makinalar için işleme aşamalarına karar verilip bunlar simulasyonla kontrol edilir ve işleme için G-code'lar oluşturulur. CNC ile ilgili bölüm Manisa'da Manisa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde bulumaktadır. CNC bölümü 3 yıl artı 1 yıl da hazırlık olmak üzere 4 yıldır.
CAD CAM CNC En basit ifadeyle, mekanik işlemeyi gerektiren bir çalışmayı (delme, kazıma, boyama vs), bilgisayardan gelen komutlara göre otomatik olarak yapan makinelere CAD CAM CNC denir.
CAD CAM CNC de Örnek olarak dikdörtgen şeklindeki tahta parçasını evdeki el aletlerini kullanarak daire şekline getirmek istersek, tahta üzerine pergelle istediğimiz çapta daire çizer, ardından testere ile daire dışında kalan fazlalıkları keseriz. Güzel bir daire olması için dairenin çevresi üzerinde bu kez törpü ve zımpara ile daha titiz çalışır ve nihayetinde tahtadan dairemizi yapmış oluruz. Eğer dekupaj testereniz varsa bu işi çok daha çabuk yaparsınız. Ancak tam daire olması için gene törpü ve zımpara ile temiz çalışma gerekecektir.
wikide aradım ve buldum her türlü şey işleyebiliyorsunuz bu aletle yeterki kullanmasnı bilin adamlar bunun için 4 sene okuyorlarÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
10 mm değil de bence o 10 cm
10 mm deil de bence o 10 cm
[/QUOTE]
İlker beyinde üzerinde durduruğu üzere CNC yanlızca bir kontrol sisteminden ibarettir. CNC kontrollü makinalar oldukça çeşitlendirilebilir. Set üstü, hafif işler , fiber, plastik gibi yumuşak malzemeler için kullanılan ufak 3 eksenli işleme merkezlerinden, bu tezgahlarda kullanılan karbür uçların üretimi ve bilemesinde kullanılan bileme tezgahları , uçak gövde parçası işleyen dev işleme merkezlerine kadar çok geniş bir yelpazeyi içermektedir.
CNC tezgahların güzelliği seri üretimlerde ortaya çıkar. Tek işler için üniversal tezgahların kullanımı daha uygundur.
Strafor işlenmesinde ise; yüksek devir, sık ağız ve düşük kesme hızı strafor gibi dağılgan bir malzemenin paralanmadan kesilebilmesi için uygun olur diye düşünüyorum. Talaşlı imalat amaçlı tezgahlarda straforu tezgah tablasına bağlamak bile mesele olur tahminimce. Hem yağsız ortam hemde yüksek devir ihtiyacından dolayı Tayfun beyin üretim şekli çok uygun olmuş. Ellerinize sağlık.