çok kolay raflı sistem (resimli)
Arkadaşlar aşağıda link'i ni verdiğim demonte hazır raflı sistemi kullanan yada bu sistem hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı? Bu raflı sistem kaç kilo çeker, kaç adet akvaryum koyabiliriz ve bu raflı sistemin maliyeti ne olur.Bu sistemi kurup 3-4 adet akvaryum kurmayı düşünüyorum; olurmu acaba? Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[B]2168,1[/B] [B]2175,2[/B] [B]2448,3[/B]
İl: Istanbul
Nejat Bey aman derim illa ürün elinizde hazırsa ve akvaryum koyacaksanız 10lt lik yavru akvaryumları koyabilirsiniz, ancak 5 i bir araya gelince ne olur garantisini veremem. Bu raflı sistem genellikle ev dekorasyon mağazalarında satılan ve dosya rafı olarak adlandırılan, ev, okul, kütüphane, hastane ve bilumum kamu kurumlarında kullanılan bir sistemdir. Genelde alüminyum yada bir parça alaşımla güçlendirilmiş alüminyumdan yapılır. Çökmekten daha büyük bir sorunu eğilip devrilmesi yada yırtılması olur. Bunları kullanım alanlarında 50-100 kilo yükle görebilirsiniz ancak, kullanım esasına göre yan yana dizilirler ve arkaları mutlaka bir yere dayalıdır, yani 3 taraftan destek alırlar. Sonuçta diklemesine baskıyla ayaklar belki bir tonu bile taşır ancak en ufak bir eğimde devrilip gider.
Uzun lafın kısası ben 100*35*40, 120 lt akvaryumum için ilerde büyüteceğimi düşünerek 100 boy* 80yükseklik*50cm eninde ve ayaklarında 25. santimde bir adet daha katı olan ve katların enine, 25 er cm aralıklarla 3 perçinle sağlamlaştırıldığı bir masa yaptırdım.
13mm etli profilden, kocaelinde, 9 metreye yakın demir gitti ama 6 şar metrelik olarak satıldığından
Seçim size kalmış, Saygılar !!!