Çok Sert Bir Tanganyika
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2008 11:56
Arkadaşlar bu balığı bir belgeselde gördüm ve çok sert bir balık.Belgeselde kaplumbağa ve piton yılanlarına kafa tutuyordu ve tek eşliydi.Belgesel İngilizce olduğundan türünü öğrenemedim.Bu balığın türü ne?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2008 12:26
Türü emperor chiclid.Chiclid ailesinini en büyük balığı 90-100cm. ye kadar büyüyorlar.Buda bölgesine giren kaplumbağaya yaptıkları
http://video.nationalgeographic.com/video/player/animals/reptiles-animals/turtles-and-tortoises/cichlid_fightingterrapin.html
boss 2008-06-06 12:29:08
http://video.nationalgeographic.com/video/player/animals/reptiles-animals/turtles-and-tortoises/cichlid_fightingterrapin.html
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2008 12:32
Bu belgeseli bende izledim arşivimde var balıkta mükemmel bir balık?
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2008 12:42
Tanganyika gölün de bol miktarda bulabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2008 12:44
[QUOTE=boss]Tanganyika gölün de bol miktarda bulabilirsiniz. [/QUOTE]
Satın almak üretmek istiyom bir hobici olarak soyu tükenmesin:)
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2008 15:10
Boulengerochromis microlepsis.
Boyu 1m'yi bulabiliyor. Dünya üzerindeki en büyük cichlid. En az 2 tonluk akvaryumda bakılmalı. Çok da agresif olmadığı söyleniyor. Yavrularını korurken birçok cichlid agresif our. O belgeselde yavrularına yalaştığı için kaplumbağayı hırpalıyordu.
Balığı bulmanız çok zor. Bulsanız da besleyebilmeniz ve üretebilmeniz çok çok daha zor.
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2008 15:39
İlgi çekici bir balık.Bende beslemek isterdim.
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 00:39
Boulengerochromis microlepis. Erkekleri 70cm'den büyük olup, dişileri genellikle 60cm cıvarındadırlar. Dünyanın bilinen en büyük chiclididir. Ağırlığı 3 kiloyu geçer. Gölün Zambiya bölgesinde daha çok bulunup, yerel halk tarafından 'Yellow Belly' (sarı bel) olarak adlandırılırlar. Yine yerel halk tarafından az kılçıklı ve lezzetli tadı sayesinde yiyecek olarak kıymetlidir. Ömrü boyunca sadece 1 kez ürediği düşünülüyor. 5000-12000 arası yumurta döküyorlar. Yumurtaları genellikle dişi koruyor. Bu esnada yaklaşan diğer balıkları 10m öteye kadar kovalıyabiliyorlar. 15cm'e ulaşan yavruları bile hala koruyan çiftler gözlemlenmiş. eeremre 2008-06-07 00:46:09
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 01:08
Bazı şirketler bu balığı şipariş üzerine getirirler.İnternet üzerinden adresinin bulabilirler.Bizde beslemek isteyen arkadaşlardan bu balık hakkında tercübelerden yararlanmak isteriz.